Aplicații Windows 10 - Character Map și Math Imput Panel

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Lista de abrevieri 6
Partea I - Character Map 8
Introducere 8
Istoric 8
Utilizare 9
Accesarea utilitarului Character Map în Win10 9
Metoda 1 10
Metoda 2 11
Metoda 3 12
Metoda 4 12
Metoda 5 13
Metoda 6 15
Utilizarea utilitarului Character Map în Win10 17
Inserarea unui caracter special utilizând valoarea Unicode: 17
Introducere de caractere speciale în Win10 folosind Character Map. 23
Cum să căutați caractere speciale în Character Map 24
Metoda 1 24
Metoda 2 25
Aplicații ale utilitarului Character Map 26
Partea a II-a - Math Imput Panel 27
Introducere - Panoul de introducere a formulelor matematice 27
Istoric 27
Tipurile de matematică și aplicații pentru care se utilizează Math Imput Panel 28
Cum se accesează Math Imput Panel în Windows 10 28
Metoda 1 29
Metoda 2 30
Metoda 3 30
Metoda 4 31
Cum se scrie formula în Math Imput Panel în Windows 10 33
Cum se corectează formulele în Math Imput Panel din Windows 10 35
Cum se configurează Math Imput Panel în Windows 10 35
Concluzii 37
Bibliografie 38

Extras din proiect:

Partea I - Character Map

Introducere

Character Map (Character Map) este un utilitar inclus în sistemele de operare Microsoft Windows și este utilizat pentru a vizualiza caracterele din orice font instalat, pentru a verifica ce combinatie de la tastatură (cod Alt+numar din 4 cifre) este utilizată pentru a introduce aceste caractere și pentru a copia caractere în clipboard în loc de a le tasta direct folosind tastatura.

Instrumentul este de foarte util pentru introducerea de caractere speciale. Poate fi deschis prin interfața liniei de comandă sau prin caseta de dialog Executare (Run) folosind comanda „charmap”.

Caseta de selectare Vizualizare avansată poate fi utilizată pentru a inspecta seturile de caractere dintr-un font în funcție de diferite codificări (pagini de coduri), inclusiv intervale de coduri Unicode, pentru a localiza anumite caractere după punctul lor de cod Unicode și pentru a căuta caractere după numele lor Unicode. Pentru fonturile Unicode, caracterele pot fi grupate după subgama lor Unicode. Deși standardul Unicode extinde deja câmpul de caractere la planul 16 și multe puncte de cod ale planului 1 sunt atribuite cu caractere, acest instrument încă acceptă doar puncte de cod pe planul 0 (între U + 0000 și U + FFFF). În plus, nu afișează anumite caractere din acest interval din motive inexplicabile.

Istoric

Inca de la primele versiuni de Windows, utilitarul poate fi pornit prin introducerea charmap în caseta de dialog Start / Run. În Windows 2000, Windows XP, Windows Vista și Windows 7, utilitarul se află în Toate programele - Accesorii - Instrumente de sistem - Character Map din meniul Start. În Windows 10, utilitarul se află în folderul Accesorii Windows din meniul Start. Începând cu Windows Vista, utilizatorul poate introduce și numele utilitarului în caseta de căutare a meniului Start / Cortana.

Seria de sisteme de operare Windows NT de la Workstation pana la Server 4.0 built 1381, precum și seria Windows 9x, de la Windows 95 si urmatoarele, conțin de asemenea Character Map, la fel ca și versiunile Windows CE, care utilizează o interfață grafică bazată pe explorer.exe al acestor sisteme, introdus cu Windows 95. O altă versiune a Character Map se găsește în Windows 3.11 și Windows NT 3.51 aceste programe avand o interfata grafica bazata pe Progman.exe.

Alte sisteme de operare, cum ar fi unele variante Unix-Linux cu GUI, calculatoarele grafice din seria HP-48 și altele au, de asemenea, un accesoriu similar.

Utilizare

Utilizatorul poate copia caractere individuale sau un grup de caractere în clipboard, apoi le poate lipi în orice program compatibil. De asemenea, în funcție de programul pe care îl utilizează (cum ar fi WordPad), utilizatorul poate chiar să copieze caractere trăgându-le din Character Map direct într-un document deschis.

Orice utilizator poate folosi Character Map pentru a vizualiza caracterele disponibile pentru un font selectat. Character Map afișează următoarele seturi de caractere:

- Windows

- DOS

- Unicode

De asemenea, se poate utiliza Character Map pentru a căuta caractere vizualizând hărțile de caractere Unicode asociate fiecărui font. Se selectează caracterul din fontul pe care îl selectați pentru a i se afișa identificatorul Unicode.

Accesarea utilitarului Character Map în Win10

În cadrul SO Win10, aplicatia Charactwe Map este inclusă în cadrul Accesoriilor Windows si poate fi accesată în cel putin 8 moduri, din care voi prezenta doar pe primele cinci, cele mai utilizate. Fiecare utilizator se va învăța să acceseze aplicatia în modul care îi este cel mai familiar. Se poate utiliza oricare dintre următoarele metode pentru a insera caractere speciale din Character Map într-un document într-un program compatibil. Pentru a copia caractere individuale sau un grup de caractere în clipboard și apoi lipiți-le într-un program se pornește aplicația Character Map.

Metoda 1

În caseta Search de pe Bara de sarcini (Task Bar) (vezi Fig 1)

Fig 1

vom introduce o parte a denumirii aplicatiei. Cel mai simplu va fi de introdus MAP (vezi Fig 2 pct 1) iar serviciul de cautare va deschide o fereastră de dialog în care prima aplicatie este chiar Character Map.Se face clic pe pictogramă sau pe denumirea aplicației (vezi Fig 2 pct 2)

Bibliografie:

https://support.microsoft.com/ro-ro/help/315684/how-to-use-special-characters-in-windows-documents

https://en.wikipedia.org/wiki/Character_Map_(Windows)

https://www.tips-howto.com/tips-insert-special-characters-in-windows-10-using-character-map/

https://www.tenforums.com/tutorials/125184-open-use-character-map-windows.html

https://www.howto-connect.com/windows-10-write-formula-in-math-input-panel/

https://www.online-tech-tips.com/windows-7/windows-7-math-input-panel/

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aplicatii Windows 10 - Character Map si Math Imput Panel.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Imagini extrase:
39 imagini
Nr cuvinte:
5 231 cuvinte
Nr caractere:
27 771 caractere
Marime:
4.92MB (arhivat)
Publicat de:
Andrei A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!