Folosirea internetului pentru documentare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Pe zi ce trece, internetul este tot mai des folosit, iar scopurile sunt tot mai diversificate. Daca la inceput acesta era folosit in zone limitate, s-a ajuns ca astazi sa fie folosit de la cautari de importanta majora pana la banala citire a ziarului "pe net", si chiar de la varste fragede, pana la varste inaintate. Conform unui studiu realizat s-a ajuns la concluzia ca ,,acordam in medie 1 ora si 40 de minute zilnic navigarii pe internet, barbatii mai mult decat femeile."(Jurnalul National). Deci nu mai exista nici o indoiala ca internetul face parte din vietile noastre de zi cu zi. si totusi pentru multi exista inca intrebarea ,,la ce iti ajuta internetul?". Pentru utilizatori raspunsul poate veni repede si poate consta intr-o insiruire de facilitati, fara insa a se gandi, si fara a calcula si efectele negative ale acestuia. Dar oare suntem noi constienti de acestea? si mai ales merita sa facem anumite sacrificii pentru a ne bucura de ,,placerile internetului"?.

Fara indoiala, internetul este o poarta deschisa spre o alta lume o lume a tuturor posibilitatilor, unde orice informatii, legate de o persoana si pana la un eveniment istoric sau o stire de ultima ora, de la recenzia unei carti si pana la dictionare online pot fi gasite si folosite cu ajutorul internetului.

insa poate cea mai importanta oportunitate oferita de internet este posibilitatea oamenilor de a comunica intre ei. Astfel, oameni aflati in colturi diferite ale lumii pot comunica, pot lega prietenii si chiar relatii de dragoste. Iar daca la inceput aceasta comunicare exista doar prin intermediul scrisului, acum cu ajutorul unor camere de filmat speciale, numite ,,web cam" utilizatorii internetului se pot si vedea, facand comunicarea cu atat mai interesanta si mai placuta.

Din ce in ce mai multi oameni folosesc internetul, prin diferite programe, pentru a comunica cu ceilalti. insa persoanele nu sunt numai prieteni sau rude aflate la distante mari, ci chiar si vecinul de langa apartament poate fi un prieten de discutie online, iar aceasta duce, incet dar sigur, la crearea unei bariere virtuale intre oameni. si fie ca ne dam seama din timp sau nu, dezavantajele unei astfel de comunicari isi fac rapid aparitia.

Binenteles ca este mai usor sa scriem ceva decat sa privim in ochi o persoana si sa-i spunem acest lucru. Dar oare nu este daunator relatiilor interumane? Obisnuinta si dependenta de a avea prieteni virtuali poate inlocui nevoia de a comunica cu ceilalti.

CAP. 1

INTERNETUL - NOTIUNI GENERALE

1.1.CONSIDERATII GENERALE

Aparitia Internet-ului a reprezentat unul dintre pasii cei mai semnificativi in dezvoltarea calculatoarelor si a comunicatiilor. La inceputurile sale, in stadiul de proiect al ARPA (Advanced Research Projects Agency), Internet-ul a fost gandit ca o retea de calculatoare prin care cercetatorii americani sa poata schimba date intre ei, aflati fiind in locatii geografice diferite, situate chiar la distante foarte mari unele de altele.

Pastrand esenta rolului sau original, Internet-ul reprezinta astazi cea mai mare retea de retele de calculatoare si echipamente de comunicatii. Cresterea interconectivitatii, una dintre trasaturile definitorii ale lumii de astazi, a facut ca Internet ul sa depaseasca demult si cu mult rolul sau initial, acela de a face posibila partajarea unui volum de informatii. Astfel, prin Internet nu se mai vehiculeaza astazi numai date in sensul strict al cuva ntului, el reprezinta cel mai ieftin mijloc de interconectare si comunicare, cea mai mare baza de date distribuita din lume, mijlocul cel mai ieftin de efectuare a tranzactiilor comerciale si bancare, mijlocul cel mai la indema na pentru efectuarea corespondentei prin posta electronica scoala cea mai mare si cu cei mai multi studenti, etc. Daca pana nu demult, in lumea civilizata, era de neconceput ca o persoana sa nu posede telefon, astazi este cel putin neobisnuit ca o persoana sa nu poata furniza o adresa de posta electronica la care sa i se poata transmite mesaje. Ce a facut ca Internet-ul sa ajunga ceea ce este? Esenta succesului a ceea ce in prezent este cunoscut si acceptat sub denumirea de tehnologie Internet o reprezinta posibilitatea interconectarii de echipamente de calcul eterogene, care functioneaza sub sisteme de operare diferite, cu resurse hardware si programe diferite, elementul comun constituindu-l o serie de reguli, cunoscute sub denumirea de protocoale.

Unul dintre elementele cele mai importante care au marcat evolutia Internet-ului a fost aparitia si dezvoltarea tehnologiei World Wide Web, cu ajutorul careia s-a realizat ,,unificarea" modului de prezentare si accesare a oricarei resurse puse la dispozitie in aceasta retea. Tehnologia Web a revolutionat modul de realizare a browserelor, modul de concepere a paginilor si de prezentare a documentelor

Bibliografie:

. Ali, E. si colectiv, Bazele informaticii ,Editura Sofitech, Bucuresti, 2006.

2. Ionescu, B., Instrumente informatice pentru birotica , Editura Dual Tech,

Bucuresti, 2007.

3. Mares, Daniel, Initiere in informatica, Editura Semne 94, Bucuresti, 2005.

4. Mares, Valerica, Microinformatica pentru incepatori, Editura Perpessicius,

Bucuresti, 2004.

5. Pana, A., Birotica, Editura All, Bucuresti, 2004.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Folosirea internetului pentru documentare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
6 887 cuvinte
Nr caractere:
36 498 caractere
Marime:
778.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Birotică
Tag-uri:
internet, informatii, informare
Predat:
la facultate
Materie:
Birotică
Sus!