Obezitatea

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Alimentatia omului reprezinta unul dintre stalpii fundamentali a constructiei sale. Sanatatea si echilibrul fiecaruia, se afla in corelatie directa cu hrana. Deprinderea unei alimentatii adecvate, aduce, impreuna cu alte elemente corecte de comportament, o viata sanatoasa. In ceea ce priveste actul hranirii, nu este important doar ce mancam, ci si cat, cand si cum ne alimentam.

Dupa cum se stie, nu numai hrana nesanatoasa dauneaza corpului uman, ci si un mod de hranire necorespunzator, derivat din deprinderea unui comportament alimentar gresit. Organismul omului se mentine cu atat mai sanatos cu cat alimentatia este mai echilibrata. O alimentatie diversificata, individualizata (dupa modul de viata, sex, efort, starea de sanatate), corect compusa din punct de vedere caloric si care respecta raportul optim dintre substantele principale (glucide, proteine, lipide, fibre vegetale), poate fi considerata a fi alimentatie echilibrata.

Acest tip sanatos de hranire presupune moderatie in toate privintele. Alimentatia echilibrata trebuie sa dea raspunsuri adecvate la cele trei intrebari fundamentale ale actului hranirii, si anume la: ce, cat si cum mancam?

Pentru a mentine starea de sanatate a populatiei, produsele alimentare trebuie sa corespunda in primul rand sub aspectul calitatii igienice (inocuitatii)deoarece neinplinirea acestei conditii poate duce la imbolnaviri mai mult sau mai putin grave.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Obezitatea.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 428 cuvinte
Nr caractere:
18 388 caractere
Marime:
25.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
Alimentatie, obezitate
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!