Embriologie vegetală

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Proiect embriologie vegetala

Proiectul consta in urmarirea procesului de germinare a 3 specii diferite a aceleiasi familii(evident cu acelasi tip de germinare: epigee sau hipogee).

Am luat seminte ale urmatoarelor specii:busuioc(Ocimum Basilicum),salvie(Salvia Officinales) si menta(Mentha Piperita).Acestea specii fac parte din Increngatura Magnoliophyta,Clasa Magnoliopsida,Ordinul Lamiales,Familia Lamiaceae ce prezinta germinare epigee.

Am pus la germinat o serie de 15 pahare cu cate 5 seminte in fiecare,iar dupa 9 zile a inceput sa se observe procesul de germinare.Doar in 4 pahare din cele 15 au germinat cate 1-2 seminte,motiv pentru care am mai pus la germinat in alte 7 pahare cate 10 seminte .Germinarea acestora a avut loc dupa 6 zile(5 seminte in fiecare pahar).

La menta am pus la germinat cate 12 seminte in cate 15 pahare,si nu a germinat nici o samanta.Am mai incercat si cu o a doua serie de pahare(7 cu cate 15 seminte) dar fara nici un rezultat.

Pentru busuioc am pus la fel 15 pahare cu cate 5 seminte,iar dupa 5 zile s-a observat aparitia plantulei.La aceasta specie au germinat 4 seminte din 5.

In ceea ce priveste procesul de germinare la salvie s-au facut 2 serii de masuratori la intervale de 2-3 zile.

Din primele masuratori am constatat urmatoarela:cotiledoanele sunt mici(3mm) si verzi,hipocotilul are 4cm,iar radacina este subtire si lunga(6,9cm).

La urmatoarea masuratoare s-a observat o crestere evidenta a plantulei:cotiledoanele si-au pastrat culoarea dar s-au marit,ajungand la 6mm.O marire se observa si in lungime hipocotilul ajungand la 7,5cm.

Evolutia plantulei este justificata si de aceasta imagine ( hipocotilul=10.3cm).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Embriologie Vegetala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
600 cuvinte
Nr caractere:
3 452 caractere
Marime:
45.08MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
biologie, vegetal
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!