Consecința logică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Dupa ora de pictura, Natasa nu isi strange apa, acuarelele, colile si celelalte lucruri pe care le-a folosit. Banca ramane murdara, iar ea se grabeste sa plece in pauza impreuna cu colegii. Profesoara o ajuta sa stranga si ii reaminteste ca data viitoare va trebui sa faca singura acest lucru. Bineinteles, acest lucru nu se intampla si profesoara o ajuta din nou, de mai multe ori, pana cand devine un obicei. Faptul ca a ajutat-o sa stranga a invatat-o pe Natasa ca nu este responsabila de comportamentul ei ca daca ea nu il face este altcineva care va face.

Ca urmare, nemultumita de comportamentul Natasei, profesoara o ameninta ca daca nu lasa banca asa cum a gasit-o, curata, ii va scadea nota, sau nu o va primi la ora si ii va trece absent nemotivat. Toate aceste actiuni de amenintare care isi propun sa o faca pe Natasa sa faca curat nu ii modifica comportamentul. Ce se intampla in schimb este ca Natasa vorbeste urat despre doamna profesoara, intarzie la ore, varsa intentionat culori pe podea in timpul orei si continua sa nu isi stranga lucrurile la sfarsit.

Actiunile aplicate de profesoara ca si consecinta negativa (a amenintat-o) au fost ineficiente, deoarece au fost nerelationate cu comportamentul. Ca urmare aceste consecinte punitive nu au invatat-o pe Natasa nimic despre comportamentul ei, iar acesta nu s-a modificat. Mai mult chiar, au stricat relatia Natasei cu doamna profesoara pentru ca au fost percepute de eleve ca nedrepte, nefiind relationate cu comportamentul. Consecintele logice, spre deosebire de pedepse, nu sunt folosite pentru a ameninta sau pentru a intimida copilul. Ele sunt prezentate copilului ca o alegere, ca o alternativa pentru care el poate opta daca doreste.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consecinta logica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
472 cuvinte
Nr caractere:
2 374 caractere
Marime:
11.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
Consecinta logica, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!