Unicredit Țiriac Bank

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap.I. ORGANIZAREA sI DESFasURAREA ACTIVITatII LA BANCA COMERCIALa "UNICREDIT tIRIAC"
1. Prezentare generala 2
1.1.Structura organizatorica si functionala a Bancii Comerciale "UniCredit tiriac" 3
1.2.Evolutia Bancii Comerciale "UniCredit tiriac" 5
Cap. II. ANALIZA DOSARULUI DE CREDITARE A UNEI PERSOANE FIZICE
2.1.Creditul Express 9
2.2.Creditul Standard 10
2.3.Creditul Special 11
2.4.Creditul de Refinantare 12
Cap.III. DELIMITaRI sI STRUCTURI CONTABILE PRIVIND TREZORERIA EXISTENTa iN CADRUL SOCIETatII BANCARE BANCA COMERCIALa UNICREDIT tIRIAC
3.1. Structuri contabile privind trezoreria 14
3.2. Principiile de baza privind functionarea Trezoreriei statului in Romania 17
3.3. Trezoreria in calitate de casier 20
3.4. Trezoreria in calitate de bancher 23
3.5. Evaluari ale unor elemente ale trezoreriei 24
3.6. Platile in numerar 25
3.7. Instrumente de plata fara numerar 26
Cap.IV. VALORIFICAREA INFORMAtIILOR FINANCIAR-CONTABILE OFERITE DE CONTABILITATEA TREZORERIEI LA SOCIETATEA BANCARa "UNICREDIT tIRIAC" 27
Cap.V.VERIFICAREA GARANtIILOR DE CaTRE ORGANELE DE CONTROL BANCAR

Extras din proiect:

Banca Comerciala "Ion tiriac" este cea mai mare banca privata fondata in Romania dupa anul 1989.

Aceasta banca a fost infiintata in noiembrie 1990, avand ca actionar majoritar grupul de firme "Ion tiriac" si peste 5500 de investitori, persoane fizice si companii. Banca a devenit operationala in luna aprilie a anului 1991 avand un capital social initial de 3 miliarde lei. Pana in anul 2003, capitalul a fost majorat succesiv ajungand la suma de 1.097miliarde lei.

Banca Comerciala "Ion tiriac" s-a bucurat inca de la inceputul activitatii de o reputatie internationala foarte buna, care s-a evidentiat in anul 1993 cand Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a devenit unul dintre actionarii principali ai bancii. Aceasta a fost prima participare a Bancii pentru Reconstructie si Dezvoltare la capitalul social al unei banci din Europa Centrala.

In anul 1997 revista "Central European" a decernat Bancii Comerciale "Ion tiriac" premiul de excelenta pentru "Cea mai buna banca privata din Romania".

In mai putin de 10 ani, Banca "Ion tiriac" a devenit o institutie puternica avand peste 1250 de angajati si o retea de 40 de sucursale si agentii situate in aproape toate centrele economice importante din tara.

Banca Comerciala "Ion tiriac" este cunoscuta ca o banca dinamica, care s-a preocupat permanent de stabilirea de relatii de corespondenta atat cu banci din Romania, cat si cu banci din intreaga lume pentru a asigura rapiditatea operatiunilor interne si externe si pentru a oferi clientilor sai servicii de calitate.

Aceasta banca este utilizatoare a serviciilor ROMCARD si opereaza cu carti de credit din sistemele VISA, EUROPAY si, in exclusivitate, AMERICAN EXPRESS. Banca Comerciala "Ion tiriac" foloseste de asemenea cecuri de calatorie AMERICAN EXPRESS, THOMAS COOK si VISA.

De la inceputul anului 1999, Banca Comerciala "Ion tiriac" a devenit agent MONEY-GRAM, sistem de transfer al valutei in 24 de ore.

Banca Comerciala "Ion tiriac" este membra: SWIFT, VISA, EUROPAY, AMERICAN EXPRESS, DINERS, JCB, REUTERS si ROMCARD.

Unicredit Consumer Financing Italy si Unicredit tiriac Bank, au incheiat un parteneriat in iulie 2008, pentru a crea ,,Unicredit consumer Financing IFN S.A".

Scopul acestei asocieri este de a deveni ,,credit factory" pentru grup, in Romania si de a dezvolta un business de succes atat pentru actionari, utilizand expertiza acumulata la nivelul grupului in Italia, Germania si Bulgaria.

Obiectivul este de a transfera toate creditele de nevoi personale (fara ipoteca), nou vandute catre noua entitate. Portofoliul existent la data inceperii implementarii noii aplicatii si produselor, va ramane inregistrat pe UCT.

Pe parcursul anului 2009, noua companie va dezvolta si activitati prin punctele de vanzare ale marilor retele de retail, urmand apoi sa se dedice si vanzarii de credite auto prin retelele de dealers auto.

Compania a devenit operationala din punct de vedere tehnic in noiembrie 2008.

Implementarea aplicatiei in reteaua de sucursale UniCredit tiriac a fost precedata de o faza pilot desfasurata in perioada noiembrie 2008 - ianuarie 2009, desfasurata in 5 sucursale. Roll- out e planificat a se desfasura pe parcursul urmatoarelor 3 luni.

1.1Structura organizatorica si functionala a Bancii Comerciale "UniCredit tiriac"

Resursele proprii sunt constituite din capitalul subscris de actionari

si beneficiile distribuite si inglobate in diferite fonduri de rezerva si de risc. Capitalul propriu este insa neansemnat in raport cu cifra de afaceri si constituie mai mult o garantie fata de deponenti. Acest capital a fost imobilizat cu ocazia infiintarii bancii (cladiri materiale, masini de calcul, calculatoare, etc).

Rezervele sunt formate din prelevari asupra beneficiilor anuale si care reprezinta fonduri de garantare. Rezervele sunt folosite in operatiuni sigure cu scopul de a fi sustrase riscurilor si de a fi usor transformate in lichiditati.

Resurse atrase

Capitalul de imprumut

Capitalul de imprumut, adica fondurile pe care populatia le incredinteaza bancii sub forma de depozite la vedere sau la termen - constituie principalele fonduri care alimenteaza operatiunile de credit ale bancii.

Moneda scripturala (depozit bancar) in circulatie depinde de atitudinea publicului, de tendintele de tezaurizare a biletului de banca, de tendintele agentilor economici si a populatiei de a utiliza in tranzactii biletul bancii centrale.

Partea ,,depozitelor bancare" in totalul depozitelor este conditionata si de concurenta mai mult sau mai putin ascutita pe care o fac banilor CEC-ul si Tezaurul, prin acordarea de dobanzi ridicate la operatiunile lor.

Volumul depozitelor este determinat de inca 2 factori, care au o importanta deosebita: securitatea si remuneratia. Securitatea se bazeaza pe buna reputatie a bancii si nivelul ridicat al serviciilor acordate.

BCIT poate primi, atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice, doua categorii de depozite: la termen si la vedere. Depozitele la vedere reprezinta cea mai mare parte a fondurilor depuse la banca. Depunatoriii isi pot retrage fondurile cand doresc. Pentru sume mai mari, banca cere e cele mei multe ori, un preaviz de 24 de ore. Depozitele la termen sunt facute pentru perioade fixe, pornind de la o luna, pana la 1-5 ani. Procentul dobanzii este mai ridicat la depozitele la termen decat la cele la vedere.

Soldurile creditoare ale conturilor curente

Sunt formate din soldurile existente si pe care titularii le lasa neintrebuintate, pentru o perioada mai mare sau mai mica de timp, pe care banca le foloseste pe durata existentei lor.

Rescontul la BNR

Pentru a mobiliza fondurile pe care banca le are imobilizate in operatiunea de scont, BCIT recurge la recontul Bancii Centrale.

Structura Bancii Comerciale "Ion tiriac" este redata in urmatorul tabel:

67,50%Grupul tiriac

5,87%BERD

26,63%Persoane fizice si juridice

Banca tiriac este unica banca din Romania care opereaza carduri sub toate cele 5 sigle apartinand principalelor companii intrenationale recunoscute in intreaga lume - VISA, EUROCARD/MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS, DINERS CLUB, JCB.

Banca tiriac a dezvoltat o retea proprie de ATM si POS-uri care va continua sa fie extinsa in viitorul apropiat. Peste 2000 de comercianti au incheiat contracte cu Banca tiriac pentru acceptarea platilor prin intermediul cardurilor.

BCIT ofera toata gama produselor si serviciilor bancare specifice unei banci comerciale.

- deschide conturi in lei si in valuta;

- primeste depozite in lei si in valuta, la vedere si la termen pentru

persoanele fozice si juridice.

- acorda:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Unicredit Tiriac Bank.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
11 869 cuvinte
Nr caractere:
66 717 caractere
Marime:
160.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banca, credite, tranzactii
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!