Tipuri de credite

Cuprins proiect:

CONCEPTUL DE CREDIT
APARITIA CREDITULUI BANCAR
NECESITATEA CREDITULUI
TRASATURILE CREDITULUI
CLASIFICAREA CREDITELOR
FORME FUNDAMENTALE DE CREDIT
EXEMPLU DE CALCUL A CREDITULUI
INFORMATII PRIVIND EVOLUTIA CREDITELOR IN ROMANIA
IMPORTANTA ECONOMICA A CREDITULUI

Extras din proiect:

Creditul reprezinta o relatie economica realizata prin bani dintre o persoana fizica sau juridica, care acorda un imprumut in bani sau care vinde marfuri si servicii pe datorie (creditor) cu increderea rambursarii valorii acestora la scadenta, si o alta persoana fizica sau juridica, care primeste imprumutul sau cumpara pe datorie (debitor) cu conditia restituirii integrale a valorii imprumutate si platii unei dobanzi, manifetata ca o tranzactie realizata in baza unui contract. (Oleg Stratulat)

Termenul de credit, abordat semantic are numeroase sensuri economice, fiind utilizat deopotriva in activitatea comerciala, bancara, in contabilitate, cat si in relatiile cotidiene, nu numai economice, dintre oameni. Desigur, cea mai larga utilizare a creditului apartine insa domeniului financiar-bancar si comercial.

In esenta, creditul reprezinta schimbul unei valori monetare prezente contra unei valori monetare viitoare. Deci, creditul este o ,,relatie baneasca ce apare in legatura cu acordarea de imprumuturi unor persoane juridice sau fizice, care urmeaza a se rambursa ulterior, la scadenta".

Caracterizand specificul creditului, Virgil Madgearu scria ca, prin credit se intelege ,,schimbul de bunuri actuale contra bunurilor viitoare, valorificarea unei obligatii viitoare pentru o afacere prezenta. Deci, creditul este o afacere in care prestatiunea si contraprestatiunea sunt separate in timp".

Creditul reprezinta suma de bani pe care o banca o acorda unei persoane fizice sau juridice pe o anumita perioada de timp, pina la o anumita data numita scadenta si pentru care primeste o dobanda.

Raportul de credit priveste doua parti: o parte care acorda creditul, numita creditor si o parte care il primeste, numita debitor.

Operatiunile de credit pot interveni intr-o gama ampla de relatii intre indivizi sub forma unor acorduri personale, simple, pana la tranzactii formalizate ce se efectuaza pe pietele monetare sau financiare foarte dezvoltate si formulate in cadrul unor contracte complexe.

Creditul a devenit unul din mecanismele economice

fundamentale odata cu dezvoltarea intensiva de la sfarsitul

sec. al XVIII-lea

inceputul sec. al XIX-lea

al relatiilor capitaliste de

productie.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri de Credite.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Marime:
874.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
Credit, finante
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Ioan Viorica
Sus!