Sistemul instituțiilor financiare

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. SISTEME DE SOCIETATI DE INVESTII FINANCIARE
1.1 CRITERII COOPERATIONALE iN CADRUL PIETEI DE CAPITAL
1.2 GRUPAREA DE SERVICII DE INVESTITII
1.3 CONDITII DE AUTORIZARE A SOCIETATILOR DE SERVICII FINANCIARE
2. SISTEME DE INVESTITII FINANCIARE
3. EXEMPLE DE SISTEME DE INVESTITII FINANCIARE
3.1 SIF1 CRISANA-BANAT .S.A.
3.2 SIF2 MOLDOVA.S.A
3.3 SIF3 TRANSILVANIA.S.A.
3.4 SIF4 MUNTENIA.S.A
3.5 SIF5 OLTENIA.S.A
4. CONCLUZII

Extras din proiect:

Societatile de servicii de investitii financiare (SSIF) sunt companii specializate in intermedierea tranzactiilor pe piata de capital care constau in cumpararea si vanzarea de instrumente financiare actiuni, obligatiuni, contracte futures, options etc Conform legii 297/2004, societatile de servicii de investitii financiare (SSIF) se constituie sub forma ssocietatilor pe actiuni (SA) pe baza autorizatiei primite de la CNVM si au ca obiect exclusiv de activitate prestarea de servicii de investitii financiare.

Tranzactiile cu instrumente financiare cum sunt actiunile si obligatiunile se realizeaza numai prin intermediul societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF). Scopul principal al acestor participanti pe piata de capital este acela de a asigura intermedierea financiara prin punerea in relatie a cumparatorilor si a vanzatorilor cu scopul de a facilita realizarea de tranzactii. Casele de brokeraj sunt recompensate prin comisioane percepute in cazul finalizarii cu succes a tranzactiilor.

Ca intermediari ai pietei de capital, societatile de servicii de investitii financiare sunt constituite sub forma societatilor pe actiuni, emitente de actiuni nominative, avand ca obiect exclusive de activitate prestarea serviciilor de investitii financiare.

In categoria intermediarilor pietei intra, pe langa societatile de servicii de investitii financiare, institutii de credit autorizate de banca centrala, precum si entitati de natura acestora, autorizate sa presteze servicii de investitii financiare in state membre sau nemembre ale Uniunii Europene.

1.CRITERII COOPERATIONALE IN CADRUL PIETEI DE CAPITAL

Institutiile de credit autorizate de Banca Nationala a Romaniei pot fi intermediari directi pe piata de capital daca indeplinesc cumulative urmatoarele cerinte cooperationale:

- Delimitarea spatiului, desemnarea personalului special angajat privind serviciile de investitii financiare , separarea operatiunilor aferente pietei de capital de operatiunile curente ale bancii.

- Indeplinirea conditiilor tehnice necesare efectuarii operatiunilor cu intrumente financiare in cadrul pietelor reglementate.

- Notificarea agentilor pentru servicii de societatii financiare care au obtinut atestat financiar

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Institutiilor Financiare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 554 cuvinte
Nr caractere:
19 771 caractere
Marime:
209.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banci, finante
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!