Raport de practică Raiffeisen Bank

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAP.1 Prezentarea si descrierea entitatii 3
1.1. Prezentarea entitatii, obiectul de activitate 3
1.2. Structura organizatorica la nivelul Agentiei Raiffeisen Vulturul Negru Oradea 4
Cap. 2. Activitatea de creditare si cardurile de credit - prezentare teoretica 5
Cap. 3: Activitatea de creditare in cadrul Departamentului de Vanzari Directe Raiffeisen Bank 7
3.1. Tehnica de realizare a operatiunii de creditare a persoanelor fizice 7
3.2. Cardul de cumparaturi STANDARD 8
Cap. 4: Concluzii, impresii generale 11
BILIOGRAFIE 13
ANEXE 14

Extras din proiect:

Cap. 1: Prezentarea si descrierea entitatii

1.1. Prezentarea entitatii, obiectul de activitate

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank are o retea de 540 agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care aproape 105.000 de IMM-uri si 8.000 corporatii mari si medii.

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Grupul Raiffeisen in Romania: Raiffeisen Bank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricola Raiffeisen S.A., infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola de catre grupul austriac.

Raiffeisen Bank este subsidiara a Raiffeisen Bank International AG (RBI), cu sediul la Viena, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii bancare corporate si de investitii din Austria si o banca universala de top in Europa Centrala si de Est (ECE).

Raiffeisen Grup in Romania

Grupul Raiffeisen aduce in Romania o traditie de peste 130 de ani, ce a fost construita pe filosofia Raiffeisen: accesibilitate, eficienta si incredere.

Grupul Raiffeisen este reprezentat in Romania prin: Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Bank.

De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor - a lansat primul card de credit co-branded, primul card de credit cu cip si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.

Date importante despre Raiffeisen BANK S.A. Romania:

o Societate pe actiuni avand un capital social de 1.196,259 mil. lei, integral varsat.

o Administratia centrala: Piata Charles de Gaulle nr. 15, Sector 1, Cod 011857, Bucuresti

o Numar de inregistrare in Registrul Bancar: RB-PJR-40-009/18.02/1999

o Capital social: 1.196,259 mil.lei

Banca Raiffeisen isi desfasoara activitatea in deplina conformitate cu legislatia bancara in vigoare emisa la nivel national de catre BNR, precum si prin raportare la propriile norme si regulamente interne, aflate in concordanta cu cele dintai. Dintre aceste regelmentari, cele mai importante sunt:

o OUG nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata prin Legea nr. 227/2007.

o Regulament BNR nr. 3/2009 privind clasificarea creditelor si plasamentelor, precum si constituirea, regularizarea si utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit

o Regulament BNR nr.11/2007 privind autorizarea institutiilor de credit, persoane juridice romane, si a sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit din state terte

o Regulament BNR/CNVM nr. 13/18/2006 privind determinarea cerintelor minime de capital pentru institutiile de credit si firmele de investitii

o Regulament BNR/CNVM nr. 14/19/2006 privind tratamentul riscului de credit pentru institutiile de credit si firmele de investitii potrivit abordarii standard

o Regulament BNR/CNVM nr.17/22/2006 privind supravegherea pe baza consolidata a institutiilor de credit si a firmelor de investitii etc.

1.2. Structura organizatorica la nivelul Agentiei Raiffeisen Vulturul Negru Oradea

In cadrul acestui subcapitol, am prezentat si analizat structura organizatorica din cadrul Agentiei Vulturul Negru din Oradea, in cadrul careia am efectuat perioada de practica.

Modelul organizatoric al Sucursalei se bazeaza pe patru principale macro-zone de raspundere:

- Directia;

- Creditele;

- Sectorul operational;

- Departamentul de Vanzari Directe (DSA)

Directia are sarcina de a asigura evolutia comerciala corecta si atingerea obiectivelor agentiei in conformitate cu strategiile fixate de Directia Generala.

Zona Credite se ocupa consilierea clientilor, sprijinul si informarea cu privire la oferta bancii, intocmirea dosarului de credit, precum si de garantarea ca toate procesele referitoare la acordarea de credite si activitati conexe sa fie efectuate cu respectarea normelor legale si a dispozitiilor bancii.

Sectorul operational se ingrijeste de executarea operatiunilor curente catre clientela cat si de problemele de gestiune interna ale bancii (de exemplu: incasari, retrageri de numerar, viramente bancare, plati catre comercianti, schimb valutar, constituire de depozite, conturi curente etc.)

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de practica Raiffeisen Bank.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
5 466 cuvinte
Nr caractere:
31 000 caractere
Marime:
670.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
raport, practica, banca, raiffeisen, entitate, prezentare, activitate, produs, servicii
Predat:
la facultate , Universitatea din Oradea din Oradea
Materie:
Bănci
Sus!