Raport de practică - BC Viktoriabank SA

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

La 22 decembrie 1989 a fost fondata prima banca comerciale din Republica Moldova, B.C."Victoriabank", obtinind autorizatia de activare in domeniul bancar.(Anexa 1) Aparitia acestei institutii bancare a fost posibila nu numai datorita mijloacelor financiare, dar si eforturilor conjugate ale actionarilor-fondatori: ,,Moldghiprostroi", ,,Moldghiproprom", ,,Moldghiintiz", intreprinderea "Aschim", ,,Moldgaz", primaria Chisinau, fabrica de sticla, Asociatia Cooperatista de Stat ,,Valeologia".

B.C. ,,Victoriabank" S.A. activeaza pe piata bancara de optsprezece ani oferind un spectru divers de servicii bancare. Daca, initial, clientului i se propunea numai servicii de casa, decontare si atragerea mijloacelor banesti, actualmente Banca presteaza o multime de servicii devenind astfel o institutie financiara universala.

Actualitatea raportului intocmit, este confirmata prin multitudinile de probleme ca ridicarea nivelului de deservire a bancii la un nivel internetional, gestionare efectiva a operatiunilor bancii, minimizarea riscurilor, obtinerea increderii in rindurile populatiei atit autohtone cit si straine, mentinerea relatiilor de corespondenta cu alte banci de peste hoterele tarii, cu care se confrunta intregul sistem bancar autohton, si nu doar B.C. ,,Victoriabank".

Scopul raportului consta in studierea mai profunda a activitatii bancare, precum si imlimentarea cunostintelor deja obtinute in practica. Iar pentru ca scopul propus sa-l realizez am avut sarcinile:

1. formarea treptata a deprinderilor de lucru in cadrul bancii;

2. aplicarea actelor ormativ-juridice si economice in practica bancara;

3. elaborarea si completarea documentelor si darilor de seama sub diferite aspecte in cadrul bancii;

4. formarea deprinderilor de comunicare cu clientii bancii;

5. analiza clientilor dupa potentialul sau economic.

Structura lucrarii se reflecta din scopul si sarcinile propuse drept obiectiv al raportului practicii de producere, care consta din:

Introducere, in care se argumenteaza actualitatea raportului, scopul si sarcinile acestuia, importanta cunostintelor obtinute in cadrul desfasurarii practicii in cadrul B.C. ,,Victoriabank".

Capitolul I ,,Statutul bancii. Structura organizatorica si de conducere a bancii comerciale", in care se analizeaza interdependenta functionala a bancii.

Capitolul II ,,Modul deschiderii, modificarii si inchiderii conturilor clientilor bancii", in care se reflecta procedura de gestionare a conturilor bancare.

Capitolul III ,,Operatiunile de decontare efectuate de banca comerciala" in care se detalizeaza formele operatiunilor de decontare si mecanismul lor de functionare.

Capitolul IV ,,Operatiuni de casa a bancii comerciale", in care se descrie tipurile caselor existente la banca si modul de functionare a acestora.

Capitolul V ,,Resursele bancii, modul formarii lor", in care se studiaza divizarea resurselor bancare si importanta acestora pentru buna functionare a bancii.

Capitolul VI ,,Operatiunile active ale bancii comerciale", in care se analizeaza tipurile operatiunilor active, politica de creditare a bancii, monitoritzarea si controlul acestor operatiuni.

Capitolul VII ,,Operatiuni cu valuta, tipuri si modul organizarii lor" in care se cerceteaza tipurile operatiunilor cu valuta cu sau fara numerar efectuate de catre B.C. ,,Victoriabank", precum si transferurile internationale.

Capitolul VIII ,,Operatiuni de leasing, factoring si trust a bancii"in care se studiaza formele de leasing din punct de vedere teoretic, iar factoring si trust ca operatiuni existente la banca.

Capitolul IX ,,Evaluarea activitatii economice a bancii" in care se cerceteaza sursele principale de venituri ale bancii, evitarea cheltuielilor, determinarea profitului bancar si distribuirea acestuia.

Capitolul X ,,Rapoartele financiare a bancii comerciale" in care este analizata organizarea darilor de seama: a bilantului contabil, utilizarea planului de conturi, precum si alte rapoarte.

Capitolul XI ,,Gestiunea activelor si pasivelor" in care se evidentiaza toate riscuri existene la banca si modalitatea de minimizare a acestora.

Caoitolul XII ,,Activitatea de marketing a bancii" in care se analizeaza mixul de marketing utilizat de catre B.C. ,,Victoriabank" in scopul unei dezvaluiri mai detaliate a procesului de marketing bancar.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de Practica - BC Viktoriabank SA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
60 pagini
Imagini extrase:
60 imagini
Nr cuvinte:
24 310 cuvinte
Nr caractere:
132 627 caractere
Marime:
120.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
practica, intreprinderea
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Cojocari Alina
Sus!