Practică specialitate - BCR

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Prezentarea unitatii bancare: BCR Erste Bank 3
Sistemul informational bancar 7
Deschiderea si functionarea conturilor 9
Instrument moderne de plata 24
Operatiuni de creditare bancara in cadrul BCR 32
ANEXE 67

Extras din proiect:

Prezentarea unitatii bancare: BCR Erste Bank

Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde, este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Inceputul a fost foarte dificil. In afara unui act de identitate, unei banci ii mai sunt necesare un sediu central, o retea de unitati, personal suficient, capital, clienti si o gama adecvata si tentanta de produse si servicii utile pentru acesti clienti.

Conducerea Bancii Comerciale Romane a reusit sa aduca banca la parametrii deja cunoscuti si confirmati pe plan intern si international. In pofida greutatilor intampinate, B.C.R., bine condusa, a devenit astazi una din cele mai puternice si prestigioase banci romanesti

In 1990, B.C.R. pleaca la drum cu un colectiv de 5300 de angajati si 100 unitati in retea, cifre care se dubleaza in primii 5 ani de activitate

Evolutia capitalului este poate cel mai important criteriu de apreciere a fortei financiare a bancii. La un capital social subscris de 12 miliarde lei in 1990, incep sa se adauge fondurile constituite, adica, capitalul total creste in primii 5 ani de activitate la 577 miliarde lei.

La experienta acumulata se adauga o alta, noua, urmare a extinderii operatiunilor specifice tranzitiei si economiei de piata. Astfel, in acest interval de timp, banca s-a dezvoltat atat prin cresterea gamei de produse si servicii bancare pe care le-a oferit pana acum clientelei sale, cat si prin asimilarea rapida a unora noi, din care sunt de mentionat :

-extinderea la creditari pe termen mediu si lung pentru investitii;

-acordarea de credite in valuta;

-deschiderea de conturi in valuta pentru persoane fizice si juridice si efectuarea de operatiuni de schimb valutar ;

-derularea operatiunilor de decontare, in numele clientilor, a activitatilor de comert exterior.

Interesul clientilor de toate categoriile pentru colaborarea cu B.C.R., evolutia acestei clientele contribuie in final, la completarea imaginii despre banca.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Practica Specialitate - BCR.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
67 pagini
Imagini extrase:
67 imagini
Nr cuvinte:
19 354 cuvinte
Nr caractere:
111 535 caractere
Marime:
170.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banca, bcr
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!