Managementul riscului de creditare la Bancpost

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap.1.Prezentarea si activitatea BancPost 3
Cap.2. Managementul riscului de creditare la nivelul bancii comerciale BancPost 10
Cap.3. Masuri de protectie adoptate de catre BancPost in vederea diminuarii riscului de credit 23
CONCLUZII 25
BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

Prezentarea si activitatea BancPost

BancPost este una din cele mai cunoscute si importante banci din Romania. Aceasta institutie de credit a fost infiintata in anul 1991 si din anul 2003 a devenit membra a grupului elen Eurobank EFG. Acest grup financiar a investit semnificativ intr-un amplu program de eficientizare si modernizare a intregii activitati derulate de catre BancPost.

In prezent, aceasta este una din cele mai importante banci comerciale din punct de vedere al notorietatii publice, detinand un numar de aproximativ un milion de clienti din mediul corporate, retail si institutionali. Activitatea principala a bancii consta in furnizarea de produse si servicii bancare destinate sectorului retail, intreprinderilor mici si mijlocii si marilor companii.

In luna decembrie a anului 2011, BancPost ocupa locul 10 in topul bancilor din Romania, dupa numarul de active detinand o cota de piata de 3,47%

In ceea ce priveste structura actionariatului BancPost este in prezent urmatoarea:

Tabelul nr.1 Structura actionariatului BancPost in anul 2012

1). EFG Eurobank Ergasias SA 93,78141%

2). Alti actionari 6,21859%

Sursa: Prelucrat dupa raportul anul al BancPost

De asemenea banca comerciala BancPost este unul dintre liderii pietei locale de carduri, datorita dezvoltarii unei retele extinse de peste 700 de ATM-uri, si 9.000 de POS-uri, si nu in ultimul rand 300 de APS-uri, care ofera accesul comod si permanent la serviciile acesteia.

In plus cu privire la emiterea si acceptarea cardurilor de credit, BancPost este partenerul exclusiv al American Express in Romania precum si reprezentant Visa si MasterCard.

Fiind o banca responsabila care apreciaza si sprijina eforturile clientilor sai, BancPost ii incurajeaza pe acestia sa-si urmeze idealurile personale sau de afaceri prin oferirea de solutii financiare accesibile, pe care se pot baza. Pe intreag parcursul ultimilor ani, caracterizati de o serie de turbulente financiare, banca si-a sprijinit clientii utiizand o serie de masuri de protectie, precum si prin produse si servicii individualizate, incercand astfel sa vina in intampinarea nevoilor clientilor sai. Prin urmare banca si-a sustinut clientii sa traverseze mai usor si cu mai multa incredere aceasta etapa dificila. Totodata prin intermediul relatiilor sale bancare cu clientii corporativi regionali, banca promoveaza si faciliteaza investitiile straine in Romania.

In acelasi timp, aceasta institutie de credit are o retea teritoriala extinsa de 265 de sucursale, 10 Centre Regionale si 15 Centre de Afaceri. Banca a investit semnificativ si in dezvoltarea diverselor canale electronice de distributie, instrumente esentiale pentru clientul modern.

Repere istorice importante in activitatea desfasurata de catre BancPost:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul riscului de creditare la Bancpost.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
5 106 cuvinte
Nr caractere:
29 299 caractere
Marime:
2.03MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
management, risc, Credit, banca, bancpost
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Cocris Vasile
Sus!