Istoricul Bancar

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1 - Notiuni generale despre private banking 3
1.1. Obiectivele clientului private banking - ului 5
1.2. Serviciile cheie ale private banking - ului 6
Capitolul 2 - Private banking - ul in lume 8
2.1. Particularitati 9
2.2. Strategii de marketing 10
Capitolul 3 - Private Banking-ul in Romania 12
3.1. Private Banking-ul in Romania, caracteristici 12
3.2. Serviciile de Private Banking oferite de bancile din Romania 13
Concluzii 19
Bibliografie 20

Extras din proiect:

Dictionarul de termeni bancari Barron, furnizeaza o definitie extrem de simpla si clara a "Private Banking"-ului si anume: Private Banking = servicii bancare, inclusiv creditarea si managementul investitiilor, pentru persoanele foarte bogate.

Activitatea de Private Banking implica in mod uzual operatiuni pentru persoane fizice cu valoare neta mare care prefera in primul rand confidentialitatea si un standard ridicat al serviciilor. Elementul de incredere si recunoastere este foarte important.

Tehnologia faciliteaza operatiile si tranzactiile desfasurate la nivelul institutiilor din sectorul financiar. In prezent toate sectoarele din serviciile financiare prezinta o presiune sporita de a micsora marjele de profit. Oportunitatile apar in mod continuu. Pentru a putea fructifica toate aceste oportunitati, institutiile trebuie sa se adapteze noilor tendinte. Este greu sa implementezi metode noi, intr-un mod eficient, dar odata introduse la nivelul organizatiilor, noile metode solutioneaza problemele aparute, prin internet si specific pentru fiecare segment.

Serviciul de private banking este un serviciu de lux pentru clientii de lux Clientii care au in conturile lor cel putin 100.000 de euro pot beneficia de toate ofertele unui astfel de serviciu bancar: dobanzi si comisioane mai avantajoase la credite si dobanda, pachete de produse, carduri in care sunt incluse tot felul de facilitati (includerea unei asigurari sau a unor reduceri ) si existenta unui bancher personal. Ideea unui bancher personal se sprijina pe existenta unui angajat specializat din acea banca. Acest angajat trebuie sa-si consilieze clientii atat in ceea ce priveste modalitatea de a acumula capital cat si in ceea ce priveste modalitatea de a-i conserva valoarea. Clientul nu va fi consiliat doar in ceea ce priveste directia pe care ar trebui sa o ia sumele investite, banca ii va spune chiar ce pondere din capitalul pe care il detine trebuie investita si ce instrumente de plasare a banilor sunt cele mai avantajoase.

Istoric, private banking - ul , a fost vazut ca fiind exclusivist, accesibil persoanelor cu lichiditati peste 1 milion $, desi, acum este posibil sa fie deschise conturi de private banking doar cu 50.000 de dolari, pentru investitorii privati. Divizia de private banking a unei institutii, pune la dispozitie diverse servicii ca de exemplu: managementul averii, a depunerilor, mostenirilor si planificarea taxelor. Cuvantul privat, face aluzie, de asemenea, la confidentialitatea bancii via supravegherea atenta a bunurilor.

Bunastarea individuala se regaseste intr-o varietate de forme, cum ar fi: bunurile financiare (monede, valuta, conturi bancare, stocuri) si bunuri reale ( mobila, pietre pretioase, obiecte de arta, terenuri), si alte bunuri care au valoare de piata actuala sau potentiala. Aceasta cuprinde toate lichiditatile, riscurile si profitul de la moneda si bancnotele cash pana la investitiile private. Abilitatea de a masura bunastarea in orice moment depinde de existenta unei piete pentru fiecare bun ( de aici reiese si importanta lichiditatii) si de a fi jucator pe piata.

Bogatia impreuna cu capitalul sunt de obicei produsul unor valori prezente sau trecute sub forma de bunuri sau servicii acumulate de-a lungul timpului. Astfel, ele pot fi considerate contributii economice importante. Pe de alta parte, bogatia poate fi comasata in detrimentul intregii societati prin monopol, nimicire, corupere, economie subterana, trafic de droguri si altele.

Clasificarea bogatiei in termeni de origine poate sa fie o baza utila pentru analizarea atitudinii clientilor, segmentarea pietei si cerintele privat banking-ului.

- Mostenire;

- Venituri din salarii;

- Venituri din profit;

- Venituri din politica;

- Venituri din afaceri ilegale.

Privat banking-ul are drept sursa primele trei categorii de venituri, care reprezinta 85% -90% din totalul bogatiilor. Ultimele doua categorii de venituri reprezinta unele probleme, demarindu-se in acest sens, la nivel national actiuni de combatere.

Contaminarea unei francize de private banking ca rezultat a unei coruptii majore

Bibliografie:

1. Barbara Casu, Claudia Girardone, Philip Molyneux, Introduction to banking, Ed. FT Prentice, Financial Times, England, 2006

2. Dimitris Chorafas, The commercial banking handbook, Ed. MacMillan Business, Great Britain, 1999

3. Roy C. Smith, Ingo Walter, Global Banking, Second Edition, Ed. Oxford University Press, New York , 2003

Webografie:

www.bizwords.ro

www.businessmagazin.ro

www.capital.ro

www.ghiseulbancar.ro

www.unicredit-tiriac.ro

www.wall-street.ro

www.wikipedia.com

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoricul Bancar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
5 044 cuvinte
Nr caractere:
28 045 caractere
Marime:
71.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
Venituri, bani, tranzactii
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!