Fundamentarea și Finanțarea Cheltuielilor Bugetare la Spitalul Clinic de Urgențe Sfântul Ioan Iași

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap 1. Organizare si functionalitate la Spitalul Clinic de Urgente ,,Sfantul Ioan" Iasi 3
1.1. Scurt istoric 3
1.2. Obiectul/ domeniul de activitate 4
1.3. Organizarea interna (organigrama comentata) 5
1.4. Functionalitatea (relatiile interne cu accent pe latura financiara) 13
1.5. Structura de personal 15
1.6. Relatiile externe 17
1.7. Structura si evolutia principalelor cheltuieli bugetare in perioada 2008-2011 - tabel comentat cu identificarea factorilor de influenta 22
Cap 2. Fundamentarea cheltuielilor bugetare 24
2.1. Cadrul juridic utilizat in fundamentarea cheltuielilor bugetare 24
2.2. Calcule de fundamentare privind cheltuielile bugetare 27
2.3. Fluxuri informationale generate de fundamentarea cheltuielilor bugetare 39
Cap 3. Finantarea cheltuielilor bugetare 41
3.1. Surse de finantare a institutiilor publice 41
3.2. Modalitati tehnice utilizate in finantarea cheltuielilor bugetare 43
3.3. Utilizarea efectiva a creditelor bugetare si a fondurilor alocate. Plati pentru cheltuieli 46
3.4. Fluxuri informationale generate de finantarea cheltuielilor bugetare 48
Concluzii
Bibliografie

Extras din proiect:

Cap 1. Organizare si functionalitate la Spitalul Clinic de Urgente ,,Sfantul Ioan" Iasi

1.1. Scurt istoric

Spitalul Clinic de Urgente Iasi functioneaza in cladirile unui fost palat boieresc al familiei Ghica Brigadir construit la jumatatea secolului XIX, constructie inregistrata drept monument istoric si de arhitectura. Era compus din patru cladiri cu destinatii diferite.

A functionat ca spital de copii de la 18 iunie 1886, fiind proprietatea Epitropiei Spitalului Caritatea, devenind unitate cu persoanalitate juridica pina in anul 1931 cind devine spital de chirurgie generala.

Acest asezamint a fost infiintat in anul 1880 de catre persoane proeminente din societatea moldoveneasca fiind inzestrat dupa patru ani, de descendenti ai familiei Domitorului Alexandru Ioan Cuza cu Mosia Ruginoasa din fostul Judet Baia, fara a se cunoaste precis data, deoarece la Arhivele Statului nu se poseda nici un act de proprietate, decit cel al fondarii, arhiva fiind distrusa in timpul razboiului.

In 27 septembrie 1948 mai primeste o cladire situata in str. Lascar Catargi nr. 39, fosta proprietate a familiei Sturdza, in care din anul 1944 a functionat o scoala de infirmiere.

In anul 1948 imobilele Spitalului de Chirurgie Generala trec din proprietatea Epitropiei in patrimoniul Ministerului Sanatatii, situatie juridica existenta si in prezent.

Cladirile sunt amplasate in cartierul Copou, zona rezidentiala inchegata la sfirsitul sec. al XVIII-lea si inceputul sec. al XIX-lea, fiind conceputa si realizata in stil neoclasic, stil raspindit in toata Europa primei jumatati a sec. XIX. si care este bine reprezentat la Iasi.

La fel ca si alte palate boieresti ale orasului Iasi, si acesta este inconjurat de un parc.

Compozitia planimetrica se inscrie in traditia palatelor si caselor boieresti, dezvoltindu-se aproape simetric fata de axul longitudinal. Stilul neoclasic se reflecta si in elementele de plastica arhitecturala interioara si exterioara.

Intrarea principala este marcata prin trei ferestre cu arcuri in plin centru cu ancadramente clasice, parterul fiind marcat prin basaje false realizate din tencuiala.

In ultimii 120 ani cladirile au avut functiunea de spital, ele nefiind concepute pentru aceasta. Din acest motiv au suferit numeroase modificari, imbunatatiri, interventii, modernizari.

Datorita faptului ca in prezent cladirile unde functioneaza Spitalul Clinic de Urgente Iasi se afla intr-un stadiu avansat de uzura fizica si morala (datorita seismelor, folosirii neadecvate cit si lipsei fondurilor pentru reparatii capitale si de intretinere), in anul 1996 s-a aprobat construirea unui nou spital, amplasat in incinta parcului si pe un teren alaturat, concesionat de la primaria Iasi.

Cladirile existente, fiind monumente istorice si de arhitectura, vor fi mentinute, consolidate si modernizate si li se va da o noua destinatie, de invatamint medical universitar.

1.2. Obiectul/ domeniul de activitate

Spitalul Clinic de Urgente Sf. Ioan din Iasi este o unitate sanitara in subordinea Ministerului Sanatatii si are ca domeniu de activitate asistenta medicala de urgenta si de inalta specialitate, precum si de cercetare stiintifica medicala. Activitatea se bazeaza pe criterii profesionale recunoscute de tratament si management a caror eficacitate este permanent evaluata si aliniata la standarde nationale si internationale.

Spitalul este unitatea sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, proprietate publica sau privata, care asigura servicii medicale .

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fundamentarea si Finantarea Cheltuielilor Bugetare la Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Ioan Iasi.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
53 pagini
Imagini extrase:
53 imagini
Nr cuvinte:
17 236 cuvinte
Nr caractere:
97 642 caractere
Marime:
145.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
cheltuieli, buget, spital, urgenta, finante
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Lazar Sebastian
Sus!