Estimarea riscului specific și a riscului sistemativ cu modelul de piață pentru acțiunile din ramura bănci comerciale

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In aceasta lucrare mi-am propus sa analizez impactul crizei economice actuale asupra performantelor Societatilor bancare, societati care sunt listate si tranzactionate pe Bursa de Valori din Bucuresti si cum se reflecta criza in variatiile indicatorilor de performanta ale acestor societati.

S-a considerat o perioada de analiza de cinci ani de zile, cu incepere din ianuarie 2007, data premergatoare crizei, pana la sfarsitul anului 2012. Pe baza datelor bursiere s-au calculat zilnic valorile indicatorilor de performanta pentru aceste societati. Asfel se poate face o comparatie atat intre indicatorii de performanta a fiecarui societate in parte, cat si intre indicatorii aceleiasi societati, in momente diferite ale evolutiei lor.

Teoria moderna a portofoliilor s-a dezvoltat pornind de la ideea ca variatiile cursurilor actiunilor sunt in totalitate imprevizibile. Aceasta idee s-a formalizat in teoria pietelor eficiente, care stipuleaza ca la un moment dat cursul unei actiuni reflecta toate informatiile posibile, care au dus la formarea sa. Aceste informatii, fiind prin definitie noi, sunt imposibil a se prevedea. Rezulta ca variatiile de curs, provocate de evenimente imprevizibile, nu pot fi anticipate, cursul urmand o piata la intamplare, ( engl:random walk; fr: marche au hasard ).

Analistii bursieri si gestionarii de portofolii au constatat, din propria lor experienta, ca:

- variatiile cursului oricarui titlu sunt mai mult sau mai putin legate de variatiile pietei in ansamblul sau; rare sunt titlurile care tind a se misca tot timpul invers decat piata in ansamblul sau ;

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Estimarea Riscului Specific si a Riscului Sistemativ cu Modelul de Piata pentru Actiunile din Ramura Banci Comerciale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 744 cuvinte
Nr caractere:
9 463 caractere
Marime:
344.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
risc, impact, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Viorica Chirila
Sus!