Creditele și Depozitele Clienților Nebancari în Județul Suceava

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Conceptul de credit- apare cand vanzatorul preda valori de intrebuintare in schimbul promisiunii ca va primi, candva, o valoare. Conceptul de credit apare pe masura institutionalizarii functiei monetare ca mijloc de plata, are loc decalajul in timp al actului de vanzare fata de cel de cumparare.

Largirea productiei, crearea conditiilor pentru a rezista unui mediu concurential acerb, obtinerea unui profit care sa asigure dezvoltarea normala a activitatii sunt de neconceput fara existenta creditului.

Creditul se extinde in relatiile cu partenerii straini, chiar la nivelul statului ,putandu-se afirma ,impreuna cu monetaristii ca omenirea traieste prin credit.

In practica curenta conceptul de credit se confunda cu banii ,cu finantele. In cadrul rotatiei de ansamblu, capitalul ,mijloacele monetare si materiale, creditul se pot transforma in bani si/sau finante.

Finantele presupun capitaluri formate care se acumuleaza ,creditul reprezentand un efect al proceselor economice in urma carora apar capitaluri temporar disponibile.

Trasaturile caracteristice ale creditului

Trasaturile creditului delimiteaza sfera creditului si ii caracterizeaza continutul. Creditul are o serie de trasaturi comune, printre care amintim:

1. Existenta unei disponibilitati la nivelul agentului economic si acceptarea de catre acestia sa le cedeze (sa le imprumute) altor agenti economici (debitori) ;

2. Pierderea temporara a unor drepturi de catre imprumutant (cel care acorda imprumutul);

3. Obligativitatea imprumutatului de a restitui imprumutul la scadenta insotit obligatoriu de o dobanda (interes).

Participantii la raportul de credit sunt :creditorul si debitorul ,fiind cunoscuti in literature de specialitate sub numele de "subiecte ale raporului de credit"

Creditorii si debitorii pot fii grupati in urmatoarele categorii principale:populatia, statul ; agentii economici.

POPULATIA - participa la procesul de creditare in dubla calitate, de creditor si debitor , remarcandu-se prin rolul important in asigurarea resurselor de creditare.In anumite periode , potentialul de economisire ale populatiei , reflectat in volumul depozitelor in lei si valuta il poate depasi pe cel al agentilor economici.

O astfel de situatie se intalneste in special in tarile dezvoltate, unde aportul populatiei la formarea resurselor de creditare este aproximativ egal cu cel al intreprinderilor.

STATUL - in calitate de creditor pote fi analizat in situatia inregistrarii de excedente bugetare si a disponibilizarii in economie a unor importante sume , dirijate catre sistemul asigurarilor si protectiei sociale ori catre alte destinatii.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Creditele si Depozitele Clientilor Nebancari in Judetul Suceava.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 044 cuvinte
Nr caractere:
36 852 caractere
Marime:
104.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
Credit, banci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!