Coordonate ale sistemului bancar românesc

Extras din proiect:

1.1 Primele evocari de activitate cu caracter bancar, in sensul modern al termenului, apar in Tarile romane inca din perioada feudalismului, fiind desfasurate de zarafi si camatari.

Zarafii aveau ca principala ocupatie, intr-o prima etapa, schimbul de monede, asemnator schimbului valutar in numerar astazi. Aceasta activitate era necesara din cauza multitudinii de insemne monetare provenite din diverse tari, pe teritoriul tarii noastre.

In preajma infintarii primului sistem monetar national, in anul 1867, se estimeaza ca circulau peste 80 de tipuri de insemne monetare pe teritoriul Tarilor romane, din aur, argint si arama, cum ar fi: napolionul francez, lira sterlina, lira otomana, ducatul austriac (monede din aur), icosarul, rubla, sfanticul, creitarul, talerul (monede din argint), paralele, piastrii, copeicile (monede din arama).

Serviciile camatarilor constau in acordarea de credite cu dobanzi foarte mari, credite care au imbracat in principal forma creditului de consum si cea a creditului politic (pentru cumpararea de functii in ierarhia administrativa, inclusiv pentru cumpararea tronului domnesc de la Poarta Otomana.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Coordonate ale Sistemului Bancar Romanesc.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Marime:
514.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
coordonate, sistem bancar
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!