Conturile bancare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Raiffeisen Bank poate sa deschida, prin unitatile sale operative, conturi curente si conturi de depozit pentru clienti, ca urmare a cererii acestora si in conformitate cu procedurile interne emise de banca in acest scop. In toate cazurile, cererea de deschidere de cont curent va fi facuta pe formularul standard al bancii, specific fiecarei categorii de clienti si fiecarui tip de cont si va fi insotita de documentele juridice solicitate de banca.

Cand se solicita deschiderea unui cont bancar, este importatnt ca banca sa obtina mai multe informatii despre noul sau client. Practica arata ca este prudent ca banca sa-si formeze o imagine cat mai completa privind potentialul client, mai ales in cazul in care se apreciaza ca acesta este interesat in prezent sau in viitor, de posibilitatile de creditare ale bancii.

Banca isi rezerva dreptul de a solicita clientului orice informatii pe care le considera necesare pentru deschiderea si operarea conturilor si poate refuza deschiderea de conturi sau efectuarea de operatiuni dispuse de clienti daca primeste informatii incomplete, insuficiente, in cazul unor declaratii false sau daca are suspiciuni cu privire la realitatea celor declarate sau a documentelor furnizate de client, cu respectarea politicilor bancii de acceptare a clientelei.

In cazul clientilor-persoane fizice, titularul contului poate primi unul sau doi imputerniciti care au dreptul de a efectua operatiuni in cont. Asupra sumelor aflate in conturile deschise in evidenta bancii pentru acesti clienti, pot dispune liber, cu respectarea normelor in vigoare, urmatoarele persoane:

- Titularul contului;

- Persoanele imputernicite de titular, numai pe timpul vietii titularului;

- Mostenitorii titularului, care dovedesc cu certificat de mostenitor sau cu hotarare judecatoreasca aceasta calitate.

Pe langa obtinerea informatiilor necesare despre un client nou, banca trebuie sa dobandeasca si specimenele de semnaturi cerute pentru cont ce se realizeaza printr-un document in care sunt desemnate persoanele care pot opera in acel cont si specimenele de semnaturi ale acestora.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conturile Bancare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
4 945 cuvinte
Nr caractere:
26 385 caractere
Marime:
36.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
conturi, banci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!