Conceptul de Masă Monetară și Agregatmonetar

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE..............................................................................................3

I CONCEPTUL DE MASA MONETARA SI AGREGATMONETAR............................4

II EVOLUTIA DINAMICII AGREGATULUI MONETAR M2 IN R.MOLDOVA IN TRIMESTRU 3 AL ANULUI 2012.......................................................................7

INCHEIERE... ..............................................................................................9
BIBLIOGRAFIE.............................................................................................10

ANEXE

Extras din proiect:

INTRODUCERE

Actualitatea temei. Analiza dinamicii agregatului monetar M2, prin determinarea cresterilor absolute si relative ale acestuia, este necesara pentru observarea obiectivelor politicii monetare adoptate de autoritatea monetara pentru o anumita perioada de timp.

Scopul cercetarii.?n acest studiu de caz mi-am propus sa reprezinta modificarile agregatului monetar M2, ce reprezinta o parte a masei monetare din R. Moldova pe o perioada de 3 luni ale anului 2012 si care au fost cauzele acestor schimbari.

Sarcinile srudiului de caz. Efectuarea calculelor pentru determinarea cresterii relative si absolute a agregatului monetar M2, identificarea factorilor ce au cauzat aceste schimbari.

Obiectul investigat.Obiectul investigat in acest studiu de caz este agregatul monetar M2, si anume dinamica lui in decursul trimestrului III ale anului 2012.

Subiectul cercetarii. Agregatul monetar M2 reprezinta doar o parte a masei monetare, deoarece intreaga masa monetara consta in suma tuturor agregatelor monetare (M0+M1+M2+M3) adica totalitatea tuturor mijloacelor banesti existente intr-o economie, intr-o anumita perioada de timp pe teritoriul unei tari pentru cumpararea de bunuri si servicii si pentru achitarea datoriilor. Stocul de moneda, adica masa monetara nu este constanta, dar se modifica permanent, de aceea cercetarea masei monetare este foarte importanta intr-o realizare a politicii monetare si valutare ale statului.

Metodologia cercetari. In procesul de cercetare am urilizat deductia, adica am pornit de la o informatie generala privind masa monetara, structura si dinamica agregatelor monetare ajungind la date concrete privind masa monetara si anume agregatul monetar M2.

Baza informationala:In primul capitol ce reprezinta partea teoretica am utilizat drept materie prima diverse informatii gasite in literature din acest domeniu, iar calculele le-am facut pe baza datelor statistice privitor la agregatele monetare in perioada trimestrului III al anului 2012 de pe situl www.bnm.md

Bibliografie:

Legea cu privire la Banca Nationala a Moldovei: nr. 548-XIII din 21.07.95. In: Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 1995, nr. 56-57, p.5-7.

Legea cu privire la Banca Nationala a Moldovei: nr. 548-XIII din 21.07.95. In: Monitorul Oficial al Republicii Moldova [online]. 1995, nr. 56-57, art. 624 [citat 29 martie 2012]. Disponibil: < http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=311685>.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conceptul de Masa Monetara si Agregatmonetar.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 635 cuvinte
Nr caractere:
10 154 caractere
Marime:
33.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banca, masa monetara
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!