Biletul la ordin

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Scopul studiului

Operatiunile bancare care au ca obiect instrumentele si tehnicile de plata reprezinta un domeniu foarte important in desfasurarea operatiunilor economice si financiare.

Desi bancile ofera diferite modalitati de plata, in tara noastra, plata direct in numerar inca este cea mai utilizata metoda de transfer al fondurilor, mai ales in cazul in care sunt implicate persoane fizice. Numerarul este foarte usor de folosit si reprezinta o modalitate foarte obisnuita de transfer al valorii, mai ales la tranzactiile de valori mici. Acceptarea platilor in numerar isi are originea in posibilitatea pe care o ofera de a cumpara imediat o marfa sau un serviciu.

Pe plan international se manifesta tendinta de inlocuire a platilor efectuate cu numerar prin alte instrumente de plata.

Pentru ca sistemul de plati sa devina operational, este necesara existenta unui cadru legal care sa asigure utilizarea corespunzatoare a unor instrumente de plata, cum sunt: cecul, cambia, biletul la ordin, ordinul de plata. In Romania au fost elaborate noi reglementari care ofera posibilitatea ca sistemul de plati sa functioneze satisfacator. Noile instrumente de plata corespund standardelor stabilite pe plan international.

Bibliografie:

www.avocatnet.ro

www.bcr.ro

www.euroavocatura.ro

www.info-legal.ro/

www.regielive.ro

www.scritube.com/

www.sfin.ro/

www.tocilar.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Biletul la ordin.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
9 731 cuvinte
Nr caractere:
54 681 caractere
Marime:
3.77MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
Biletul la ordin, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!