Banca Mondială

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Banca Mondiala reprezinta o sursa vitala de asistenta financiara si tehnica pentru tarile in curs de dezvoltare la nivel mondial. Nu este o banca in sensul comun al cuvantului, fiind de fapt constituita prin cooperarea a doua institutii de dezvoltare care cumuleaza 184 de tari membre, respectiv Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) si Agentia Internationala pentru Dezvoltare (AID). Fiecare dintre cele doua institutii joaca un rol diferit, dar misiunea principala a Bancii Mondiale este de a reduce saracia la nivel mondial si de a imbunatati standardele de viata.

Banca Mondiala este una dintre cele mai mari surse de finantare si cunostinte din lume pentru tarile aflate in tranzitie si in curs de dezvoltare. Scopul ei principal este de a ajuta cei mai saraci oameni si cele mai sarace tari. Banca Mondiala isi foloseste resursele financiare, echipa si experienta bogata pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa reduca saracia, sa sporeasca cresterea economica si sa imbunatateasca nivelul de trai.

INFIINTARE SI STRUCTURA

Banca Mondiala a fost infiintata la 1 iulie 1944 in urma conferintei de la Bretton Woods (SUA), odata cu Fondul Monetar International. Banca Mondiala reuneste 185 tari membre, responsabile de modul in care este finantata institutia si de alocare a fondurilor. Sediul Bancii Mondiale este la Washington D.C., iar presedintele institutiei este Robert Zoellick (SUA). Institutii:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Banca Mondiala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
5 659 cuvinte
Nr caractere:
30 261 caractere
Marime:
26.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banca, banci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!