Asigurarea de răspundere civilă auto

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Anual accidentele de autovehicule produc mii de victime. Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, viteza excesiva, nerespectarea distantelor regulamentare, adormirea la volan, duc la accidentarea unui numar mare de pietoni sau persoane din autovehicule.

Asigurarea auto este cea mai cautata forma de asigurare, deoarece bunul (autovehiculul) este supus cel mai mult riscului de avariere.

Asigurarea RCA ne acopera atunci cand vine vorba sa platim pagubele produse de noi unei terte persoane, de acest lucru ocupandu-se asiguratorul.

In aceasta lucrare voi incerca sa abordez subiectul ,,Asigurarea de raspundere civila auto" atat din punct de vedere teoretic, cat si printr-un studiu de caz.

Pentru inceput voi insista pe lucrurile generale care privesc acest tip de asigurare, enumerand elementele care intra intra in alcatuirea ei, clasificari, prevederi, norme legale si conditii.

Dupa explicarea obiectului asigurarii RCA si a proprietatilor caracteristice acestui tip de asigurare si intelegerea exacta a scopului ei in societate, ma voi concentra pe partea de nou. De multe ori apar situatii diverse care impun introducerea unor modificari mai mici sau mai mai mari, sau doar unele completari la articolele in vigoare.

Voi cauta sa amintesc toate reglementarile si modificarile ce au survenit in ultimul an asupra RCA-ului, fie ca a fost vorba de ordonante ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, directive din partea Uniunii Europene sau stiri interesante din sfera companiilor de asigurari din Romania.

Aceasta actiune presupune mai putin consultarea cartilor de specialitate si stimuleaza intreprinderea unei activitati elaborate de cercetare si documentare prin articole din reviste, publicatii, stiri sau proiecte legislative emise de CSA.

Partea de studiu de caz va cuprinde o analiza financiara a societatii S.C. Omniasig Viena Insurance Group S.A., cu referire directa la asigurarea de raspundere civila auto practicata de compania respectiva.

Cele mai importante aspecte care vor fi luate in calcul sunt: valoarea primelor brute subscrise (cifra de afaceri), valoarea daunelor totale platite, profitul inregistrat, tarifele de prima RCA, cota de piata, rezervele de prime.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarea de raspundere civila auto.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
10 082 cuvinte
Nr caractere:
53 828 caractere
Marime:
581.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banca, asigurare auto
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!