Tipuri de sisteme de baze de date

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

La inceput, calculatoarele au folosit doar date descrise si prelucrate in memoria interna. In momentul in care volumul de date a crescut, memoria interna a devenit insuficienta si atunci a aparut organizarea datelor in memoria externa sub forma de fisiere. Acestea erau descrise si prelucrate cu ajutorul unor programe scrise intr-un limbaj de programare universal.

Cresterea in continuare a volumului de date, dar si a complexitatii acestora, pe de o parte, si dezvoltarea perifericelor, pe de alta parte, au determinat aparitia sistemelor de baze de date. Acest lucru se intampla la sfarsitul anilor 60.

Evolutia sistemelor de baze de date a fost influentata, in special, de modurile de organizare si de modurile de structurare ale datelor in memoria externa, adica de modelul de date.

In momentul actual, cele mai utilizate sisteme de baza de date sunt cele relationale. De altfel, aceste sisteme detin suprematia de la sfarsitul anilor 70, cand au aparut, si pana acum. Desigur, SBD relationale au evoluat permanent cu noi facilitati, cu o serie de optimizari remarcabile si s-au adaptat continuu la contextul informatic, care, dupa cum se stie, are o dinamica extraordinara.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri de sisteme de baze de date.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 774 cuvinte
Nr caractere:
21 248 caractere
Marime:
28.47KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
baza de date, computer
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!