Program de evaluare a fiabilității rețelelor complexe

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Sisteme hardware sau software sunt realizate de cele mai multe ori pentru a indeplini anumite obiective de natura tehnica-tehnologica. Este foarte important ca aceste sisteme sa functioneze adecvat, adica intreruperile nedorite, necomandate sa fie cat mai rare si cat mai scurte, iar daca se produc, depanarea sau inlocuirea sa fie posibile. In legatura cu functionarea sau nefunctionarea sistemelor, fie ele hardware sau software, sunt cateva concepte care trebuie definite cel putin provizoriu inca de pe acum. Astfel, se vorbeste de capacitatea operationala a unui sistem in functiune, care nu este altceva decat capacitatea acelui sistem de a indeplini anumite cerinte operationale, intr-un interval de timp dat, in conditii specificate.

Fiabilitatea in sens larg sau disponibilitatea unui sistem consta in capacitatea lui de a indeplini corect functiunile pentru care este gandit, la un moment dat sau pe un interval de timp precizat, daca sistemul este folosit, exploatat in anumite conditii si daca este intretinut corespunzator. Mentenabilitatea este capacitatea sistemului de a putea fi mentinut sau repus in functiune intr-un timp precizat daca intretinerea sau repararea sunt facute urmand anumite proceduri recomandate si folosind resursele prescrise. Securitatea unui sistem este capacitatea de a prezerva starea de sanatate a oamenilor, de a nu pune in pericol valori materiale prin functionare defectuoasa.

In lucrarea de fata, vom aborda un subiect referitor la fiabilitatea retelelor complexe, prin care vom incerca sa abordam noi metode de calcul al fiabilitatii, diferite fata de cele clasice abordate pana acum in studiile de specialitate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Program de Evaluare a Fiabilitatii Retelelor Complexe.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
10 025 cuvinte
Nr caractere:
58 129 caractere
Marime:
255.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
automatica, fiabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Profesorului:
Petru Cascaval
Sus!