Modelarea și Automatizarea Proceselor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I. Introducere .....................................................................................pag.3

II. Consideratii generale
privind automatizarea proceselor industriale .................pag.5

III. Elemente structurale dintr-un
sistem de automatizare ............................pag.8
III.1. Categorii de sisteme de reglare automata .......................pag.8
III.2. Marimi reglate prin intermediul
unui sistem de reglare automata ..................pag.13

IV. Automatizarea pasteurizatorului si
a sistemului de igienizare ..................pag.18
IV.1. Schema proceselor si descrierea ....................................pag.18
IV.2.Parametrii controlati ......................................................pag.22


Bibliografie ...........................................................................................pag.30

Extras din proiect:

I.INTRODUCERE

Descoperirile stiintifice si marile inventii ale ultimului secol au revolutionat si au propulsat in mod spectaculos viata economica si sociala. Este suficient sa mentionam principalele realizari din domeniul stiintei si tehnologiilor (fisiunea nucleara, sinteza materialelor de substitutie - elastomeri, fibre, materiale plastice, fertilizanti, semiconductori si circuite integrate, biotehnologii etc.) pentru a intelege ca acestea constituie baza prezentului si viitorului economic in domeniul industrial.

Principale directii ale revolutiei tehnico-stiintifice actuale (a 3-a revolutie industriala) pot fi considerate urmatoarele:

- realizarea de materiale noi, cu proprietati prestabilite (inteligente), pe baza cunoasterii structurii materiei si stapanirii acestei structuri; se intra astfel in epoca materialelor "comandate" care corespund solicitarilor utilizatorilor si se obtin noi materiale sintetice, noi aliaje si materiale compozite.Totul, de la echipamentele de sport, pana la motoare cu reactie, calculatoare etc. incorporeaza deja astfel de materiale;

- dezvoltarea biotehnologiilor, de la cunoscutele tehnologii fermentative utilizate de exemplu in industria alimentara, la epurarea apelor uzate si extractia minereurilor, la tehnologii enzimatice pentru valorificarea biomasei, obtinerea carburantilor, biopolimerilor, vitaminelor etc. si la aplicarea tehnologiilor genetice, cu rezultate de exceptie in agricultura viitorului;

- informatizarea, nu numai in sensul utilizarii calculatorului in toate domeniile de activitate, ci mai ales in sensul "performantelor" tehnico-economice pe care aceasta o presupune si anume diversificarea si ultraspecializarea productiei.

In majoritatea cazurilor, schimbarea unui produs inseamna schimbarea tehnologiei si face inaccesibile costurile de productie. Din acest motiv, in deceniile trecute, costul per unitate putea fi coborat numai daca se puteau produce serii mai mari de produse identice; in schimb, cele mai recente tehnologii prelucratoare asistate de calculator, fac posibila o diversificare practic la infinit a gamei prelucrarilor si produselor, iar noile tehnologii informatizate imping costul diversificarii spre zero.

II.CONSIDERATII GENERALE PRIVIND AUTOMATIZAREA PROCESELOR INDUSTRIALE

Automatica este ramura stiintei care se ocupa cu studiul metodelor si mijloacelor prin intermediul carora se asigura conducerea proceselor tehnice, fara interventia directa a operatorului uman.

Bibliografie:

Damian, V., Iosifescu, C., Coman, G., Termotehnica, Editura Academica, Galati, 2005.

Dr. ing. Dan Mihoc, dr. ing. Stelian Popescu, Automatizari, EDP, Bucuresti, 1978.

Prof. dr. ing. Mihail Tertisco, ing. Aurelian Stamata, ing. Magdalena Antonescu, ing. Corina Soare, Aparate de masurat si control. Automatizarea productiei - EDP, RA Bucuresti, 1994.

G.P. Negreanu, - Reglarea proceselor termice, note de curs, Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica, UPB, 1997-2007.

Ing. Sabina Hilohi, Doinita Ghinea, Nastase Bichir, Elemente de comanda si control pentru actionari si sisteme de reglare automata, E.D.P. - Bucuresti, 2002.

Stoian C. , Scortescu Gh. , Chintescu Gh., " Tehnologia laptelui si a produselor lactate ", Ed Tehnica , Bucuresti, 1981.

Vinatoru.M," Procese industriale automatizate ", Ed.Universitaria, Craiova, 1996.

Ghid de bune practici de igiena si de productie in industria laptelui si a produselor lactate - Ed.AFIR, Bucuresti, 2007.

*** - Documentatii tehnice si cataloage de produse ale firmei Danfoos, Nordborg, Danemarca 1980-1997.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modelarea si Automatizarea Proceselor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
6 622 cuvinte
Nr caractere:
36 864 caractere
Marime:
963.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
automatizare, viata economica
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Profesorului:
Porf.univ. dr. ing. STEFANIA IORDACHE
Sus!