Riscurile asigurării

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I.SCOPUL SI NECESITATEA ASIGURARII

I.1.ASIGURAREA

Aparitia asigurarilor este legata de necesitatea ca oamenii sa se ajute reciproc in cazul daunelor in permanenta crestere, iar a reasigurarilor pentru sprijinirea intre ei,a celor care administreaza fondurile si activitatile de asigurare. Altfel spus este vorba de preluarea daunelor si a procesului de dezdaunare pe cat mai multe umere. Datorita acuratetii, incertitudinii dar si raspunderilor cu care se intalnesc la fiecare pas, asigurarile de bunuri, persoane si raspundere civila, experienta dar si practica curenta au impus necesitatea reglementarii raporturilor dintre persoanele fizice si juridice care iau parte la asigurare, in calitate de asigurati, si respectiv societatile de asigurare, bunurile si persoanele care sunt cuprinse in asigurare, riscurile acoperite prin asigurare, drepturile si obligatiile ce revin partilor din asigurare, etc.

Daca nu ar exista riscuri,nu ar exista asigurarea.Importanta care este atribuita riscului este determinata de adversitatea oamenilor fata de risc.Adversitatea fata de risc implica faptul ca o persoana este de accord sa plateasca,uneori chiar mai mult decat ar trebui,pentru un anumit nivel de certitudine in viitor.

O persoana isi cumpara prin plata unei prime de asigurare certitudinea ca altcineva,asiguratorul,ii va acoperi pierderile in cazul in care acestea apar.

Prezenta riscurilor poate duce la efecte nedorite din punct de vedere social si economic.Principalele trei tipuri de consecinte pe care orice risc le determina la nivelul societatii sunt:

- dimensiunea fondurilor de urgenta trebuie marita:este prudent ca anumite fonduri de urgenta sa fie create

- apar neplacerile si temerile

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Riscurile Asigurarii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 780 cuvinte
Nr caractere:
17 261 caractere
Marime:
224.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Asigurări
Tag-uri:
asigurari, riscuri
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Sus!