ING Asigurări

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

ING BANK - PREZENTARE

Istoria ING incepe la jumatatea secolului trecut, cand asigurarile si operatiunile bancare au jucat un rol important in devoltarea sectorului financiar din Olanda. ING Group a a fost creat in 1991 prin fuziunea celei mai mari companii de asigurari olandeze, Nationale Nederlanden, cu a treia mare banca a Olandei, NMB Postbank Group. Noua companie formata a fost numita Internationale Nederlanden Group (ING). Repere in timp : 1900 Nationale-Nederlanden ajunge sa detina 140 de agentii in lume. Anii '70 - '80 Nationale-Nederlanden incepe sa achizitioneze cateva companii importante in Europa, America de Nord si Australia si infiinteaza societati de asigurari de viata in Europa de Sud. Dezvoltarea rapida a acestor companii de asigurare conduce la crearea de afaceri similare in Asia, Europa Centrala si America Latina. Anii '90 Extinderea la nivel mondial a ING castiga teren. Preluarea bancii engleze Barings in 1995 ofera ING o mai mare expunere internationala. In prezent ING Group are 115.000 de angajati care isi desfasoara activitatea in peste 50 de tari.

Cel mai recent clasament al celor mai puternice institutii financiare din Europa, difuzat de Bloomberg in luna mai a acestui an, claseaza ING Group pe locul 5, cu o valoare de piata de 70,5 miliarde Euro, si pe locul 15 in randul celor mai puternice institutii financiare din lume. ING Group este o institutie financiara globala care activeaza in domeniile bancar, asigurari si managementul activelor in 66 de tari, avand peste 115,000 de angajati. In primii zece ani de la infiintare, capitalizarea de piata a ING a crescut de 16 ori de la 5 miliarde euro in 1991 la 80 miliarde euro la sfarsitul anului 2000. Peste 70% din actiunile ING sunt in prezent detinute in alte tari decat Olanda. ING ofera o gama larga de servicii financiare clientilor sai persoane fizice, companii sau institutii prin intermediul unor canale variate de distributie, care le ofera acestora libertatea de a alege acea solutie care care se potriveste cel mai bine scopurilor urmarite. ING include un numar mare de companii importante care aleg tot mai des sa isi ofere serviciile sub marca ING.

Strategia ING, care stabileste obiective clare, urmareste furnizarea de servicii optime clientilor, obtinerea unei cresteri stabile si mentinerea unei profitabilitati ridicate. Puterea financiara a Grupului, gama larga de produse si servicii, marea diversitate a surselor de profit si disemimarea adecvata a riscurilor alcatuiesc baza continuitatii si potentialului de dezvoltare ale ING. In cadrul tuturor operatiunilor, ING urmareste cu atentie echilibrul dintre interesele actionarilor, clientilor si angajatilor. ING este constienta de responsabilitatile sale intr-o societate in schimbare si asteapta din partea angajatilor sai un comportament conform cu Principiile de Afaceri ale ING Group. Aceste principii au la baza valorile esentiale ale ING: servirea prompta a clientilor, spiritul antreprenorial, profesionalismul, munca in echipa si integritatea. Aceste valori stau la baza tuturor activitatilor ING

Bibliografie:

www.ing.ro

www.smartbank.ro

www.iqads.ro

www.zf.ro/banci-si-asigurari

www.doingbusiness.ro

www.money.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • ING Asigurari.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
58 pagini
Imagini extrase:
58 imagini
Nr cuvinte:
16 947 cuvinte
Nr caractere:
95 012 caractere
Marime:
979.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Asigurări
Tag-uri:
ing, asigurari
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Profesorului:
COZORICI ANGELA
Sus!