Asigurarea RCA la nivel european

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Asigurarea RCA la nivel european

Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite.

Persoana vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru vehiculul sau in baza propriei polite de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despagubite in baza unei polite de asigurare facultativa de avarii si furt tip CASCO.

Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta, si in acelasi timp obligatorie, chiar si in cazul in care proprietarul unui vehicul are deja incheiata o asigurare tip CASCO.

In timp ce in ultimii anii numarul asiguratorilor a scazut lent la nivelul Europei ,competivitatea dintre firmele asiguratoare a ramas intensa ,fiind cea mai mare piata cu peste 315 vehicule.

Asiguratorii europeni ajungand la un venit din prime de 126 5 bn EUR in 2008 fata de 129 bn. EUR in 2007 ,aceasta fiind cea mai mare descrestere din ultimii ani ,ea reflectand atat competivitea cat si criza economica la nivel european.

Societatile se asigurare calculeaza primele in functie de riscurile aduse de implicarea intr-un accident al asiguratului ,acestea variind de la tara la tara in functie de starea si siguranta drumurilor ,de zona geografica , modul de condus ,tipul autovehicului care pot duce la provocarea accidentelor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarea RCA la nivel european.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 392 cuvinte
Nr caractere:
7 519 caractere
Marime:
325.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Asigurări
Tag-uri:
asigurari, rca
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Sus!