Activitatea de distribuire a trimiterilor poștale

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT
CAPITOLUL I
DISTRIBUIREA OBIECTELOR DE CORESPONDENTA .. ... 4
1.1. Distribuirea obiectelor de corespondenta neinregistrate . 6
1.2. Distribuirea obiectelor de corespondenta inregistrate . 8
1.3. Formalitati la predarea trimiterilor inregistrate .. 9
1.4. Trimiterile care nu pot fi distribuite ... 12
CAPITOLUL II
DISTRIBUIREA COLETELOR
2.1. Primirea si prelucrerea la sosire 17
2.2. Operatii privind eliberarea trimiterilor - Distribuirea 18
2.3. Incheierea operațiunilor de distribuite 20
2.4. Tratarea trimiterilor nedistribuite . 21
ANEXE 22
BIBLIOGRAFIE .. 28

Extras din proiect:

Argument

Poșta Română își desfășoară activitatea în domeniul comunicațiilor poștale, obiectul principal de activitate fiind administrarea, dezvoltarea, exploatarea serviciilor de poștă și colaborarea cu organizații similare străine în realizarea acestor servicii pe plan internațional.

Este operatorul național în domeniul serviciilor poștale, furnizor unic de serviciu universal în orice punct de pe teritoriul României, la tarife accesibile tuturor utilizatorilor și la standarde ridicate de calitate.

9 octombrie este ziua pe care comunitatea internațională a dedicat-o muncii poștașilor. Sărbătorind Ziua Mondială a Poștei, lumea întreagă recunoaște importanța serviciilor poștale și a activității celor care lucrează în acest domeniu. În această zi, avem prilejul să ne reamintim cât de importantă este munca lucrătorilor poștali pentru viața noastră cotidiană și cum multe lucruri, care nouă ni se par firești, de la trimiterea unei scrisori până la transferul rapid al unei sume de bani, ar fi, fără ei, de neconceput. “Deși dezvoltarea comunicațiilor a însoțit permanent evoluția civilizației, industria poștală este astăzi mai importantă ca niciodată. Serviciile poștale reprezintă în lumea contemporană suportul necesar pentru o comunicare fără frontiere, libera circulație a ideilor și dialogul între oameni și cultură. Alături de mijloacele de comunicare în masă, activitatea poștală reprezintă o garanție a respectării unui drept fundamental al omului, cel de a comunica și de a fi informat. Sectorul poștal este integrat într-un ansamblu economic, de eficiența lui depinzând și rezultatele altor domenii de activitate. Rapiditatea și flexibilitatea cu care industria poștală vine în întâmpinarea nevoilor clienților reprezintă condiții esențiale ale unei economii performante. Poșta reprezintă un factor important în societatea informației și un instrument de comunicare esențial care facilitează și stimulează dezvoltarea culturală, socială și economică. Poșta Română este singurul operator poștal din România care asigură cetățenilor din orice colț al țării accesul la serviciul poștal universal, fiind unul dintre garanții drepturilor omului, acela de a fi informat și de a putea comunica liber”.

(Articol despre Ziua mondiala a Postei-9 octombrie, publicat de George Mitricof in ziarul “Indiscret-samptamanal complet de ancheta si reportaje)

Am structurat această lucrare în în două capitole, fiecare cupinzand mai multe subcapitole in care sunt detaliate informatiile referitoare la activitatea de distribuire a diferitelor trimiteri poștale. Primul capitol cuprinde detalii despre activitatea de distribuire a obiectelor de corespondență, iar cel de-al doilea capitol cuprinde delatii ce descriu distribuirea obiectelor de mesagerie.

CAPITOLUL I DISTRIBUIREA OBIECTELOR DE CORESPONDENTA

1.1. Distribuirea obiectelor de corespondenta neinregistrate

Salariatul distribuitor trebuie sa verifice cu toata atentia daca trimiterile incredintate sunt cartate corect pentru sectorul sau de distribuire si sa le controleze totodata din punct de vedere al francarii si ambalarii.

In cazul in care se constata ca trimiterea are deficiente se preda imediat dirigintelui sau imputernicitului sau pentru intocmirea Buletinelor de Verificare sau Proceselor Verbale, dupa caz.

Obiectele de corespondenta simple, ziarele si publicatiile periodice primite pentru distribuire se aranjeaza in factori si agenti,pe strazi, in ordinea de parcurgere a sectorului de distribuire.

Obiectele de corespondenta simple, ziarele si publicatiile periodice se predau destinatarului in mod obligatoriu la domiciliu fara semnatura sau se introduc in cutiile de scrisori ale acestora.

In lipsa destinatarului de la domiciliu se pot preda in aceleasi conditii si unui membru al familiei destinatarului sau unei persoane care locuieste in acelasi apartament cu destinatarul.

Obiectele de corespondenta simple, a caror greutate depaseste 500g se distribuie la sediul unitatii postale. Trimiterile simple adresate unor destinatari al coror domicilu se afla in afara localitatilor sau a traseului stabilit prin intinerariul circumscriptiei rurale vor fi pastrate in vederea predarii la Unitatea Postala de Distribuitie timp de 30 de zile de la data sosirii lor. In asemenea situatii destinatarul, pe baza de cerere scrisa depusa la Oficiul Postal de Distribuire, poate indica o persoana si adresa acestuia unde ii se pot preda trimiterile care ii sunt adresate, cu mentiunea ca locatia mentionata sa se afle in raza de activitate a unitatii.

Obiectele de corespondenta simple, ziarele si publicatiile periodice cu mai mult de 12 aparitii pe an adresate destinatarilor care locuiesc in blocuri, pot fi lasate de catre factorii postali, fara semnatura, la administrator sau portar in cazul in care destinatarii nu au instalate cutii de scrisori la parter, in holul blocului sau cutiile instalate sunt defecte. In cazul blocurilor fara cutii de scrisori sau cu cutiile defecte, fara portar sau administrator permanent, se va stabili de comun acord cu destinatarul, o persoana de la parterul blocului caruia ii se pot incredinta trimiterile simple sosite. Daca acest lucru nu este realizabil, se recomanda destinatarului sa foloseasca anexarea “POST-RESTANT” sau sa se aboneze la casuta postala.

Obiectele de corespondenta simple, ziarele si publicatiile periodice cu mai mult de 12 aparitii pe an adresate institutiilor si inteprinderilor care nu sunt abonate la casuta postala, cu exceptia celor insuficient francate se predau la registratura, in lipsa acestui serviciu se predau persoanei indicate de seful institutiei sau inteprinderii respective.

Bibliografie:

- Valentina Capota, „Exploatarea serviciilor poștale” ~ Manual pentru clasa a XI a, Editura Akademos Art, Bucuresti, 2007.

- Compania Națională „Poșta Română” S. A. - Procesul tehnologic privind operațiunile de prezentare și distribuire a trimiterilor postale prin intermediul subunităților informatizate

- Compania Națională „Poșta Română” S. A. - Instrucțiuni privind executarea serviciului de corespondență internă

- Compania Națională „Poșta Română” S. A. - Instrucțiuni privind executarea serviciului de corespondență internațională.

- Legislația poștala: Ordonanța de guvern nr 31/2002

- Instructiuni privind serviciul de mesagerii

- Internet: www.posta-romana.ro

- Ghid pentru factori poștali

- Ziarul Postașul al Companiei Naționale Poșta Română.S.A.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Activitatea de distribuire a trimiterilor postale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2014
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
8 050 cuvinte
Nr caractere:
50 058 caractere
Marime:
252.75KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Alte materii
Predat:
la liceu in Buzau
Sus!