Traducerea Articolului When The Crowd Fights Corruption

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cand Forumul Economic Mondial a intervievat recent liderii pentru a identifica cele mai mari impedimente la efectuarea de afaceri in tarile in curs de dezvoltare, au citat coruptia ca cel mai mare obstacol in Rusia, al doilea cel mai mare din India, iar a cincea cea mai mare in China si Africa de Sud. Guvernele din unele piete emergente au luat masuri. Legislatorii si instantele din Brazilia, China, India, si alte tari au inceput cumpararea voturilor , fraudarea contractelor, fixarea alegerilor, precum si alte tipuri de activitati ilegale. Cu toate acestea, problemele persista cu incapatanare.

Cetateni se alatura, de asemenea, in lupta impotriva coruptiei. Unii fac efortul prin intermediul unor asocieri pentru-profit, cum ar fi revista de investigare Caijing (care are o relatie de afaceri cu HBR) si Caixin, in China. Altii au o abordare la nivel local, folosind puterea de internet pentru a pune in evidenta practicile corupte din guvern.

Noi am studiat acest nou tip de initiative cetatenesti din China, India, Rusia si Turcia, pentru ca liderii de afaceri nu mai pot sa le ignore. Desigur, exista argumente morale puternice impotriva practicilor dubioase, si aplicarea unor reglementari mai dure, cum ar fi Legea privind practicile de corupere SUA si Bribery Act din Marea Britanie au ridicat mizele legale pentru multinationale. Dar aceste initiative conduse de cetateni au dus la sensibilizarea opiniei publice cum nu s-a mai intamplat pana acum si a cererii ca CEO sa acorde atentie.

Pentru a ajuta directorii sa lucreze cu aceste probleme, ne vom concentra in acest articol pe RosPil, un efort de web-based pentru a expune coruptia din Rusia. RosPil ridica intrebari strategice si tactice pentru directorii executivi, care, de asemenea, sunt aplicabile dincolo de Rusia. Fondata in 2010 de catre Alexey Navalny, un avocat devenit activist anticoruptie, RosPil( crowdsources) si-a externalizat serviciile prin distribuirea sarcinilor participantilor anonimi care identifica cererile de oferta de stat, care sunt concepute pentru a genera mita. RosPil sustine, ca lunii decembrie 2011, pentru a fi impiedicat acordarea de contracte guvernamentale dubioase in valoare de 1,3 miliarde de dolari (o cifra care nu a fost coroborata in mod independent). Ca eforturile Navalny sa castige sprijin popular in Rusia, se ridica probleme de afaceri care nu sunt usor de abordat.

INRADACINAREA CLEPTOCRATIEI IN RUSIA

Perceptia directorilor despre coruptie ca este un adevar trist in Rusia este in general precisa.Pe de o parte formele sale pot fi mai previzibile acum decat imediata perioada de dupa destramarea Uniunii Sovietice in 1991 ,problema a devenit mai profunda intr-o anumita maniera. "Toata lumea stie ca legile Rusiei nu functioneaza", a scris John R. Beyrle, un fost ambasador al SUA in Rusia, intr-o nota confidentiala pe care WikiLeaks a lansat-o in 2010. "Birocratii guvernamentale, FSB [serviciul de securitate care a reusit KGB], politia si parchetele toate accepta mita .... Climatul criminal fara de lege in Rusia, pune in dificultate companiile sa supravietuiasca fara a fi aparate fara a avea un anumit tip de protectie. "

Companiile si persoanele fizice trebuie sa-si asigure protectia, ceea ce rusii numesc Krysha, ceea ce inseamna "acoperis", prin efectuarea de plati regulate la inele de extorcare de fonduri, politie, birocrati si politicieni. Dupa cum a adaugat Beyrle, "Daca oamenii incearca sa renunte la protectie, acestea vor fi inchise imediat .... Toata lumea a cumparat in ideea de protectie de la Moscova, asa ca a devenit o norma .... Guvernul functioneaza mai mult ca o kleptocratie decat ca un guvern. "

Radacinile problemei dateaza de la colapsul Uniunii Sovietice. Vladimir Putin, care a servit primele sale doua mandate ca presedinte al Rusiei, dupa ce Boris Eltin si-a dat demisia, a reinviat economia pe un val de crestere a preturilor la petrol si gaze si demolarea puterii oligarhilor ", desi el a facut foarte putin pentru combaterea coruptiei. De asemenea, el a facut Rusia o "democratie ce a reusit," in cazul in care alegerile se presupune ca sunt democratice, dar candidatii sunt alesi in spatele usilor inchise, in care libertatea de exprimare este protejata in mod ostentativ, dar cele mai multe mass-media sunt de stat sau influentate de stat, si in cazul in care economia este aparent una de piata libera dar coruptiea prospera.

Cultura coruptiei este o piedica in dezvoltarea Rusiei. Oamenii de stiinta Mehnaz Safavian, Douglas Graham, si Claudio Gonzalez-Vega au sustinut ca mita serveste ca un "impozit regresiv si ca un factor de descurajare pentru inovare si crestere." Un alt savant, Dmitri Shlapentokh, a constatat ca Rusia "mult mai mult decat oricare alta [tara ] nu are incredere in institutiile sale sociale, "ca nici o institutie nu poate castiga" increderea a mai mult de 40% sau 50% din rusi ", si chiar Columbia si Nigeria intrece Rusia pe aceasta dimensiune. Astfel, rusii sunt susceptibili in vizualizarea masurilor institutionale cinice, ceea ce este mai dificil pentru guverne, companii si persoane fizice sa combata coruptia.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Traducerea Articolului When The Crowd Fights Corruption.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
8 181 cuvinte
Nr caractere:
44 987 caractere
Marime:
52.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
articol, guvern, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!