Tour-operatorii pe piața produselor turistice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Definitie: Tur-operator - Tour operator :

Persoana sau o organizatie ce cumpara servici individuale de calatorie (transport si cazare) de la producatorii lor (companii de transport sau hoteluri) si care le combina intr-un pachet ("tour"), care este vandut cu un comision direct clientilor prin intermediari.Desi descris, in mod uzual, ca un en-grosist, un turoperator este, de fapt, de un realizator de produse turistice, ale carui activitati pot fi comparate cu cele ale altor asamblori de componente pentru produse (constructorii de motoare pentru amsini sauc ei ce editeaza carti).Cu alte cuvinte, persoana care realizeaza pachete de servicii saua ranjamente turistice dar si amri intreprinderi turistice, companii aeriene, navale sau operatori independenti.Acestia reprezinta, de fapt, vanzatorii en-gros sau anfrosistii industriei turistice, care vand marelui public prin agentii de voiaj cu amanuntul.

Tour-operatorii - functii si tipologie.

In industria turistica, tour-operatorii pot fi considerati dupa unii specialisti drept angrosisti. Spre deosebire de agentiile de voiaj, tour-operatorii ,,sunt intreprinderi de mari dimensiuni, puternic concentrate pe plan national si international, atat pe orizontala, cat si pe verticala".

Tour-operatorul este un organizator de voiaje care face oficiul de producator pentru industria turistica. Procesul de productie in acest caz acopera o perioada care poate varia intre 12 si 13 luni.

Tour-operatorii se diferentiaza dupa nivelul de integrare a produselor turistice si dupa capacitatea lor de oferta. De asemenea, ei se pot diferentia dupa pozitionare, dupa destinatie, dupa profilul socio-demografic al clientelei, dupa activitatile oferite.

Functiile tour-operatorului:

In structura organizatorica a unui producator de voiaje, departamentul productie joaca un rol esential, tour-operatorul avand ca misiune, in functie de obiectivele si strategia aplicata, conceperea si crearea de produse turistice. El indeplineste patru functii:

- o functie de studiu de piata si previziune;

- o functie de cercetare a produselor;

- o functie tehnica de fabricare a produselor turistice;

- o functie economica, legata de fixarea preturilor.

Categorii de tour-operatori

Numarul si structura tour-operatorilor depind de gradul de integrare al produselor pe care le asigura si de capacitatile de care dispun. Ei se pot imparti in trei categorii principale:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tour-Operatorii pe Piata Produselor Turistice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 659 cuvinte
Nr caractere:
16 268 caractere
Marime:
18.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
turism, servicii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!