Tehnologia de Fabricație a Obiectelor Sanitare din Ceramică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Originea ceramicii se pierde in preistorie, ea facand parte din primele inventii ale omului. Ceramica s-a dezvoltat in permanenta, odata cu dezvoltarea societatii omenesti. Astazi, practic nu exista domenii in care ceramica sa nu-si gaseasca utilizare. Importanta ceramicii si posibilitatile pe care le ofera se datoresc existentei nelimitate a materiilor prime, abundentei silicatilor si a altor materii prime asemanatoare, din scoarta terestra

Inceputul secolului XX - domeniul ceramicii traditionale face din ce in ce mai mult loc materialelor si produselor din oxizi puri, de sinteza. Indeosebi in cea de-a doua parte a secolului nostru, tehnologia ceramicii si refractarelor isi fundamenteaza stiintific operatiile si procesele care intervin in realizarea produselor. Sunt cercetate procesele fizice si chimice , sinterizarea si vitrificarea, reactiile in faza solida , se coreleaza structura cu proprietatile materialelor , se obtin noi materiale si produse.

Ceramica si refractarele formeaza in prezent un domeniu de activitate independent , cu tehnologii si industrii bine conturate , cu activitatea de cercetare stiintifica proprie , in institute de invatamant superior si departamentale , in laboratoare si inteprinderi.In tara noastra, aceasta industrie este reprezentata prin inteprinderi de portelan si ceramica fina, inteprinderi de ceramica bruta pentru constructii.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Fabricatie a Obiectelor Sanitare din Ceramica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 119 cuvinte
Nr caractere:
6 425 caractere
Marime:
19.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
tehnologie, terestru
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!