Rolul condițiilor de livrare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Rolul conditiilor de livrare:

Scopul ,,Regulilor INCOTERMS" este acela de a pune la dispozitie un set de reguli internationale pentru interpretarea celor mai frecvent folosite conditii comerciale in comertul exterior. Astfel, ambiguitatea interpretarilor diferite ale acestor conditii, in diferite tari, poate fi evitata sau cel putin redusa intr-o masura considerabila. In mod frecvent, partile contractante nu cunosc diferitele practici comerciale in vigoare in tarile partenerilor. Aceasta poate da nastere la neintelegeri, controverse si litigii, cu toate pierderile de timp si bani pe care acestea le genereaza.

Deoarece in diverse zone si tari de pe mapamond se practica inca o serie de cutume si reguli specifice (proprii), partenerii de contract, pentru bunul mers al afacerilor, accepta inscrierea acestora in contract sub forma de mentiuni exprese (completari), cu scopul de a le putea utiliza sau diferentia fata de prevederile din "Regulile INCOTERMS" elaborate de CIC - Paris, reguli care ar reprezenta in asemenea situatii "varianta oficiala sau prioritara". Insa un abuz in introducerea de asemenea modificari la clauzele reglementate prin "regulile INCOTERMS", poate avea un efect contrar celui urmarit de partenerii de contract, deoarece in cazul unui arbitraj (proces) ca urmare a unui conflict de interese intre vanzator si cumparator, arbitrii (judecatorii) vor intampina mari greutati in pronuntarea hotararii ce trebuie luata.

3.Vamuirea marfurilor

Valoarea in vama a marfurilor importate este, potrivit art. 29 lit.(1) din Cod, valoarea de tranzactie, respectiv pretul efectiv platit sau de platit pentru marfuri atunci cand sunt vandute pentru export pe teritoriul vamal al Comunitatii, ajustat, cand este cazul, in conformitate cu articolele 32 si 33, cu conditia ca:

(a) sa nu existe restrictii privind cedarea sau utilizarea marfurilor de catre cumparator, altele decat restrictiile care sunt impuse sau solicitate prin lege sau de catre autoritatile publice ale Comunitatii, limiteaza zona geografica in care marfurile pot fi revandute sau care nu afecteaza substantial valoarea marfurilor;

(b) vanzarea sau pretul sa nu fie supuse unor conditii sau considerente pentru care sa nu poata fi stabilita o valoare cu privire la marfurile care se evalueaza;

(c) nici o parte a profitului din nici o revanzare ulterioara, cedare sau utilizare a marfurilor de catre cumparator sa nu revina direct sau indirect vanzatorului, decat daca se poate efectua o ajustare adecvata in conformitate cu articolul 32 si

(d) cumparatorul si vanzatorul sa nu fie legati sau, atunci cand sunt legati, valoarea tranzactiei sa fie acceptabila in scopuri vamale.

ca legatura a influentat pretul, ele comunica declarantului motivele si i se ofera acestuia posibilitatea rezonabila de a raspunde. In cazul in care declarantul solicita aceasta, comunicarea motivelor se face in scris.

Originea marfurilor:

-origine preferentiala

-origine nepreferentiala

-informatii de origine obligatorii

Origine preferentiala

Originea preferentiala este atribuita marfurilor din diverse tari care respecta anumite criterii de origine. In scopul obtinerii originii preferentiale, in general regulile prevad ca marfurile sa fie obtinute in intregime sau sa fie supuse unor prelucrari sau transformari specifice.

Originea preferentiala confera anumite beneficii tarifare (taxe reduse sau zero) pentru marfurile comercializate intre tari care au un astfel de acord intre ele, sau atunci cand o tara acorda unilateral astfel de beneficii.

Pentru a obtine origine preferentiala marfurile dintr-o tara trebuie sa respecte conditiile specifice prevazute de protocolul de origine al acordului incheiat de Comunitate cu tara in cauza sau regulile de origine ale acordurilor autonome care prevad tratamentul tarifar acordat unilateral de Comunitate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul Conditiilor de Livrare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
6 208 cuvinte
Nr caractere:
35 715 caractere
Marime:
136.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
livrare, tari
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!