Piața vinurilor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Scurt istoric

Caracteristicile generale ale pietei vinurilor

Piata vinurilor din Romania. Cererea si Oferta vinurilor.

Bibliografie

Extras din proiect:

Istoria aparitiei vinului isi are radacinile in vechimile istoriei omenirii. Viticultura are aproape aceeasi varsta cu agricultura. Conform ,,Genezei" , dupa potopul Noe , in primul rand , a sadit vita-de-vie. Exita , de asemenea , marturii scrise ale faptului ca in Mesopotamia s-ar fi facut vin cu mii de ani inainte de acest eveniment. Dar ramasite de vita-de-vie salbatica pe teritoriul Europei , pentru a confirma acest fapt , nu au fost gasite. Cand grecii din Asia Mica , in sec. al VI-lea i.e.n. , au fondat orasul Marceilles , au adus propriile soiuri de vita-de-vie in sudul Frantei si al Spaniei.

Multe personaje mitologice sunt legate de vin si de procesul de vinificatie : in Grecia este cunoscut zeul Dionis , care fiind rapit de pirati a transformat corabia acestora in vita-de-vie , iar la Roma , protectorul viilor era zeul Bahus (Libero).

Si pentru Romania cultura vitei de vie este o ramura de prim ordin a economiei nationale , fiind cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri. Pe meleagurile noastre mioritice a circulat o frumoasa legenda. Se spune ca zeul vinurilor s-a nascut in Tracia , pe actualul teritoriu al Romaniei. In aceasta zona , producerea vinului este o ocupatie ce dateaza din secolul al VII-lea i.e.n. Abundenta si calitatea vinurilor produse de traci era atat de vestita , incat marele rege dac Burebista , in dorinta de a pune capat incursiunilor popoarelor migratoare , a ordonat distrugerea tuturor viilor. Bineinteles ca nu toate viile au fost dezradacinate si , in scurt timp , alte vii au fost plantate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Vinurilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 731 cuvinte
Nr caractere:
19 032 caractere
Marime:
26.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
vin, piata
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!