OPAC - Studiu Comparativ

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I. Introducere

OPAC-ul (Online Public Access Catalog) este o baza de date bibliografica gestionata de un soft care asigura indeplinirea tuturor functiilor pe care le realizeaza o biblioteca precum achizitia, catalogarea, indexarea, clasificarea, stocarea, toate acestea menite sa ofere utilizatorului informatiile dorite.

Catalogul contine fisierele bibliotecii pe care utilizatorii le pot consulta rapid, avand posibilitatea combinarii mai multor criterii de cautare (titlu, autor, date de publicare, limba de redactare a materialului, cuvant din titlu s.a.m.d.). Colectiile unei biblioteci includ informatii asupra unei varietati de discipline si subiecte. Inregistrarile din catalog contin in general numai informatii bibliografice, mai rar sunt insotite de abstracte.

OPAC-ul permite accesul online al cititorilor la baza de date a catalogului, in scopul verificarii anumitor aspecte legate de un document: daca in fondul bibliotecii exista o anumita lucrare si in aceste conditii, sa obtina toate informatiile referitoare la aceasta precum: repartitie, date de publicare, disponibilitate pentru imprumut (in cazul in care softul de biblioteca include si modulul de circulatie).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • OPAC - Studiu Comparativ.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 479 cuvinte
Nr caractere:
7 689 caractere
Marime:
13.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
studiu, consultatie
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!