Gestiunea tradițională a stocurilor - metode de reaprovizionare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Gestiunea stocurilor

GESTIUNEA STOCURILOR reprezinta totalitatea actiunilor de stabilire, control si evaluare a modului de asigurare a intrarilor necesare continuitatii procesului de productie, pe de-o parte, de control si evaluare a produselor finite existente si necesare satisfacerii nevoilor clientilor, pe de alta parte.

Rolul gestiunii stocurilor

Rolul gestiunii stocurilor consta in:

- Imbunatatirea serviciului logistic pentru clienti prin asigurarea disponibilitatii produselor pentru satisfacerea cererii clientilor interni sau externi. Nivelul de servire reflecta capacitatea organizatiei de a onora cererea clientilor si definit prin: durata ciclului de performanta (intervalul de timp dintre lansarea comenzii de client si primirea marfii de catre acesta); numarul comenzilor onorate; cantitatea comandata.

- Echilibrul relatiei dintre cerere si oferta determinat de decalajul temporal dintre acestea. Produsele a caror cerere se concentreaza intr-un interval scurt de timp fac necesara mentinerea de stocuri de catre producatori, angrosisti si detailisti, in avans fata de perioada de manifestare a cererii. Productia sezoniera implica canalelor de distributie sau producatorii pentru a satisface cererea care se manifesta in alte perioade ale anului.

- Reducerea costurilor.

- Diminuarea incertitudinii prin faptul ca prezenta stocurilor protejeaza organizatia de variatiile neasteptate pe termen scurt a ofertei pe piata si a preturilor practicate de furnizori.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gestiunea traditionala a stocurilor - metode de reaprovizionare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
781 cuvinte
Nr caractere:
4 701 caractere
Marime:
13.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
stocuri, aprovizionare
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!