Eastman Kodak Company

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Se sinucide in 1932 din cauza unei boli foarte grele a coloanei vertebrale care ii provoca dureri mari.

Kodak - un nume inventat din nimic, dar recunoscut oriunde in lume pentru capacitatea de a pastra imaginile de orice fel: clipele dragi, evenimente marcante, momentele memorabile. In spatele succesului unei marci imposibil de asimilat cu orice altceva, se ascunde atat povestea pasiunii unui singur om, George Eastman (1854 - 1932), pentru aducerea imaginii mai aproape publicului larg, cat si un lung sir de inventii care au mentinut compania in topul celor mai buni furnizori de solutii pentru imprimarea diverselor tipuri de imagini.

In 1888, cand George Eastman patenteaza inventia sa - aparatul de fotografiat cu roll film, acesta era deja un nume in lumea fotografilor dupa ce el si mai apoi compania pe care a infiintat-o in 1892, in orasul Rochester, statul New York, a incercat sa gaseasca diverse solutii pentru a simplifica procesul de fotografiere.

Roll filmul este o bucata de pelicula fotosensibila, fabricata din nitroceluloza si inventata de acelasi Eastman, de circa 1 m lungime, care este introdusa intr o caseta metalica ermetic izolata de lumina, infasurata pe o rola. Dupa ce se realizeaza fotografia, filmul se ruleaza pe alta rola, de asemenea intr-o caseta ermetic izolata de lumina, pana la procesul chimic de developare. Aceasta a facut posibila constructia de aparate de fotografiat mai mici, usoare, portabile. Idealul lui Eastman era sa construiasca un aparat care sa fie la fel de usor de manevrat si cunoscut, precum un creion.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eastman Kodak Company.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 236 cuvinte
Nr caractere:
11 592 caractere
Marime:
294.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
kodak, companie
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!