Comuna Independența - Călărași

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Asezare geografica, componenta

Comuna Independenta este alcatuita din trei sate: Independenta (fost Coadele), Potcoava si Visinii (fost Fleva). Situata in partea de sud a judetului Calarasi, comuna se afla in zona de contact dintre Cimpia Baraganului si Valea Dunarii, zona marcata printr-o linie clara de diferentieri morfometrice si morfologice. Satul Independenta este situat mai exact la limita estica a terasei a doua a Dunarii, numita populatie de coasta, dincolo de care incepe Cimpul Baraganului. Atit limanul fluviatil Galatui cit si partea sa nordica- lacul Potcoava, sunt amplasate pe cursul inferior al Vaii Berza. Lacul in zona potcoavei adaposteste satul Potcoava, iar coada sa- lacul si valea Coadele, lunga de 4 km. Cele doua sate au intre ele o distanta de cca. 3 km, iar mai spre nord- est, la alti 2 km, se afla cel de-al treilea sat component al comunei- satul Visinii.

Comuna este amplasata la cca 16 km vest- nord- vest fata de municipiul Calarasi, capitala judetului, si la cca 40 km fata de statia CFR Lehliu gara. Este incadrata de comunele:

- Vilcelele si Dragalina la nord

- Gradistea la sud- est

- Alexandru Odobescu la vest

Satele Independenta si Potcoava sunt situate pe drumul comunal 23 (vechiul traseu al DN 3 Calarasi- Bucuresti, intre Vlad Tepes si est de satul Independenta). Prin modernizare, DN 3 Bucuresti- Calarasi trece pe teritoriul comunei, prin satul Visinii, la o distanta de cca 3 km de limita de nord a satului Independenta.

Scurt istoric

Vetre de vechi asezari in bazinul Galatui: asezari in Neolotic (cultura Boian), asezari in epoca bronzului, asezari in epoca fierului, asezari sarmatice (sec. II- IV), asezari cu urme gotice, asezari de tip Sintana- Cerneahov (sec.IV) peste vechi asezari gotice.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comuna Independenta - Calarasi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
3/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 319 cuvinte
Nr caractere:
14 447 caractere
Marime:
27.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
comuna, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!