Tehnologia de Obținere a Conservelor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Unul dintre principalele motive care a stat la baza alegerii temei lucrarii cu titlul ,,Tehnologia de obtinere a conservelor tip pate" a fost urmatoarul: pateurile de ficat se inscriu in categoria produselor nelipsite de pe masa consumatorului roman. Totodata, traditia imbinata cu nevoile consumatorului modern, a stimulat cresteri de piata si a dat sansa ca productia de pateuri sa fie dominanta

In cadrul industriei alimentare, industria carnii reprezinta o subramura de importanta deosebita, deoarece poate sa asigure populatiei o intreaga gama de produse cu un continut bogat in substante nutritive si calorice de stricta necesitate pentru o alimentatie rationala.

Industria carnii are ca obiectiv prelucrarea complexa a carnii provenite in urma sacrificari animalelor.

Proteinele carnii contin cei mai multi aminoacizi indispensabili organismului si sunt usor asimilate, prezenta lor in produsele alimentare favorizand, implicit, o mai buna utilizare si a proteinelor de origine vegetala. Din aceasta cauza, se considera ca gradul de bunastare a unui popor este dat in mare masura si de asigurarea necesarului de carne in hrana.

Industria carnii are ca obiectiv prelucrarea complexa a animalelor destinate taieri, atat cele provenite din unitatile de stat, cat si cele de la producatorii particulari.

Ca si in alte ramuri ale industriei alimentare, societatile comerciale de profil ofera consumatorilor atat alimente in stare proaspata, sub forma de carne si organe, cat si produse din carne (mezeluri si salamuri), conserve si semiconserve, obtinute in conditii igienico-sanitare riguroase, prin folosirea unor procese tehnologice variate, aplicate la nivel mondial.

Baza de materii prime in industria carnii o constituie bovinele, porcinele, ovinele si pasarile domestice taiate in abatoare. Cresterea animalelor in tara noastra reprezinta una din ramurile importante ale economiei nationale care are ca principale obiective, satisfacerea nevoilor de consum ale populatiei, acoperirea necesarului de materie prima pentru industrie si asigurarea cerintelor la export.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Obtinere a Conservelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
12 141 cuvinte
Nr caractere:
63 367 caractere
Marime:
779.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
conserve, agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!