Tehnologia cultivare secară

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Secara a fost cultivata pentru prima data in Gemania, considerandu-se ca isi are originile in buruienile ce cresteau in campurile de grau si orz.

In Antichitate, secara nu era foarte apreciata fiind considerata o hrana a celor saraci - asociere care a condus la reducerea consumului acestei cereale atat de bogata in nutrienti elementari.

Abia in ultimii zeci de ani, secara a inceput sa recupereze din terenul pierdut, fiind actualmente asociata cu o alimentatie sanatoasa si cu lupta impotriva greutatii excedentare.

Secara este a doua cereala panificabila dupa grau si se cultiva in zonele mai putin favorabile pentru cultura graului: soluri acide sau nisipoase, clima rece si umeda Din secara se face o paine cu gust placut, usor acrisor si care isi mentine prospetimea. Prin amestecul fainii de secara cu faina de grau (in diferite proportii) se obtine o paine de foarte buna calitate.

Desi graul domina produsele suprem pe rafturile supermarket-uri din Statele Unite, alimentele realizate din secara sunt de valoare mare cautate, nu numai pentru gustul lor bogat, consistent, dar pentru beneficiile lor de sanatate numeroase. Ca majoritatea boabe, secara este disponibil pe tot parcursul anului.

Secara este un bob de cereale care arata ca graul, dar este mai lung si mai zvelt si variaza in culori de la maro galbui la gri verde.Acesta este, in general, disponibil in forma sa de cereale integrale sau crapate sau ca faina sau fulgi, care arata similar cu moda veche ovaz. Deoarece este dificil sa se separe germeni si tarate de endosperm din secara, faina de secara, de obicei, isi pastreaza o mare cantitate de elemente nutritive, in contrast cu faina de grau rafinat.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia Cultivare Secara.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 410 cuvinte
Nr caractere:
12 758 caractere
Marime:
306.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
secara, tehnologie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!