Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Problema alimentatiei este una din cele mai importante probleme ale lumii contemporane.

Astazi, mai mult ca oricand, se vizeaza atat calitatea produselor alimentare (asigurata pe intreg fluxul tehnologic) cat si proportia acestora in ratiile alimentare.

Preparatele din carne se situeaza pe locuri fruntase in ceea ce priveste necesarul energetic din ratiile alimentare , ele avand valoare energetica crescuta.

Din totdeauna, asigurarea alimentatiei a fost una din problemele vitale ale omenirii. Despre mancare se spune ca reprezinta o ,,necesitate ce da nastere la toate celelalte" sau ,,placerea tuturor varstelor, tuturor conditiilor, tuturor tarilor si tuturor zilelor, care se poate asocia cu toate placerile si ne ramane la ultima pentru a ne consola de pierderea celorlalte".

Rezolvarea problemelor legate de alimentatie a necesitat o actiune concertata a agriculturii si a industriei de pretutindeni. Acum, la inceputul unui nou mileniu, preocuparile generale sunt axate, atat pe oferta, prin hrana, a necesarului energetic si proteic, cat si pe cautarea permanenta a unor noi masuri de optimizare a structurii alimentatiei.

Pentru o alimentatie sanatoasa, calitatea materiei prime este hotaratoare, deoarece aceasta nu transfera produsului alimentar, in final, doar caloriile ci si diverse substante - de la proteine la vitamine, toate asigurand bunul mers al proceselor biologice ce au loc in cadrul nutritiei umane.

De asemenea, calitatea utilajelor si a tehnologiilor folosite confera produsului garantia utilitatii pozitive a produselor alimentare rezultate, fara teama unor efecte contrarii, devenind agresive organismului omenesc, poate chiar imbolnavindu-l.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Salamul.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 435 cuvinte
Nr caractere:
13 819 caractere
Marime:
66.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
salamul, Carne
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Gheorghe Emil
Sus!