Modelarea și Simularea Sistemelor Agricole

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Capitolul 1.- Mediul in care isi unitatea isi desfasoara activitatea.

Judetul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov inainte de 1997) este un judet din Romania, ce inconjoara municipiul Bucuresti. Resedinta oficiala este orasul Buftea, desi majoritatea institutiilor judetului se afla in Bucuresti.

Judetul Ilfov, cel mai mic judet al Romaniei ca suprafata, se afla in Campia Romana.

Se invecineaza cu judetele Prahova (la nord), Dambovita (la nord-vest), Giurgiu (la sud si vest), Calarasi (la sud-est) si Ialomita (la nord-est). Clima este temperat-continentala cu o medie anuala a precipitatiilor de 460-500 mm. Rauri importante sunt Dambovita si Colentina (care aprovizioneaza cu apa orasul Buftea), iar lacuri importante sunt Cernica, Snagov si Caldarusani in partea nordica a judetului. Judetul este strabatut si de raul Ialomita impreuna cu afluentul sau Gruiu.

Agricultura judetului ocupa un loc important, dispunand de mari rezerve si posibilitati de dezvoltare determinate de calitatile solurilor, factori de clima, dotari tehnico-materiale si forta de munca adecvata.Aproximativ 95% din potentialul agricol al judetului Ilfov il detine suprafata arabila, restul de 5% fiind ocupat cu pomni, vii, pajisti si fanete.

Relieful de campie, apele cu debite insemnate folosite pentru irigatii si clima temperata, fac din agricultura un sector cu largi rezerve si posibilitati.Suprafata fondului funciar este de 159.255 ha si are urmatoarea structura:

- teren arabil 107.779 ha;

- pasuni 1.992 ha;

- livezi 2.424 ha;

- paduri si alte terenuri cu vegetatie forestiera 2.805 ha;

Suprafata agricola este folosita in functie de conditiile pedoclimatice.Pe lunci, se cultiva legume si zarzavaturi, pe pante si terenuri slab productive cresc pomi fructiferi, iar restul terenurilor sunt cultivate cu cereale, plante tehnice si nutreturi.

Legumicultura a cunoscut o mare dezvoltare, pentru a putea satisface nevoile crescande de aprovizionare a Capitalei, a consumului populatiei judetului precum si pentru a asigura materia prima fabricilor de conserve din judet.

Comuna Peris.

Compusa din 5 sate:Peris, Bratulesti, Cocioc, Balteni si Burias, comuna Peris se situeaza in nord-vest-ul judetului ILFOV la o distanta de 33 km de Bucuresti, accesul facandu-se facil de pe DN1 (stanga pe DJ101B, la intrarea in Tancabesti). Satul Cocoic este cel mai sudic al comunei, aflat la cea mai mica distanta de capitala,

Localitatea dispune de numeroase zone frumoase oferite de Padurea si lacul Scrovistea din zona satului Balteni, precum si de lacurile formate pe Coada Snagovului, aflate in Cocioc. Acestea se intind de la DN1-Tancabesti pana dincolo de calea ferata Bucuresti-Ploiesti.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modelarea si Simularea Sistemelor Agricole.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 601 cuvinte
Nr caractere:
12 346 caractere
Marime:
30.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
modelare, simulare
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Valentina Tudor
Sus!