Măsura 125

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Activitatea de aparare impotriva inundatiilor este o activitate primordiala, este un scop in sine in complexitatea domeniului de actiune al societatii noastre, este un obiectiv care trebuie avut tot timpul in vedere pentru motive ce nu lasa loc de interpretare. Aceste argumente ce vin din sfere diferite (economice, umane, sociale) merg intr-o singura directie, respectiv in depunerea eforturilor pentru preintampinarea situatiilor respective, sau in cazul in care ele (inundatiile) s-au produs, de inlaturare rapida a efectelor si restabilirea regimului normal de exploatare (functionare) a lucrarilor.

Ultimul deceniu a fost unul negru pentru Romania, in privinta distrugerilor provocate de inundatii.Numai anul trecut, zeci de oameni si-au pierdut viata, mii de locuinte si drumuri au fost distruse de ape si zeci de mii de hectare de teren arabil au fost inundate. Distrugerile provocate de ape nu se opresc insa aici. In ultimii ani, nici litoralul nu a fost crutat, in fiecare an Marea Neagra inghitind putin cate putin din faleza. Inundatiile au facut ravagii in ultimul deceniu, aproape doua sute de romani si-au pierdut viata, iar pagubele materiale sunt considerabile. Statisticile indica faptul ca cea mai afectata zona a fost cea a Moldovei.

Faptul ca agricultura romaneasca este la pamant si ca fermierii se plang ca statul nu face nimic pentru a stimula acest sector nu mai este de multa vreme o noutate.

Submasura 125 c se incadreaza in Axa I - ,,Lucrari de constructii, refacere si modernizare a infrastructurii de prevenire si de protectie impotriva inundatiilor" (din cadrul Masurii 125 ,,Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii") si are ca obiectiv general refacerea si modernizarea infrastructurii de prevenire si de protectie impotriva inundatiilor.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea in perioada 01 septembrie - 31 octombrie 2011 a primei sesiuni de cereri de proiecte pentru submasura 125c "Lucrari de constructii, refacere si modernizare a infrastructurii de prevenire si de protectie impotriva inundatiilor".

Fondurile disponibile pentru submasura 125c sunt de 62.500.000 Euro, defalcate astfel: 21.875.000 euro (35%) pentru componenta c1) "refacerea infrastructurii de protectie impotriva inundatiilor " si 40.625.000 euro (65%) pentru componenta c2) "prevenirea impotriva inundatiilor".

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul submasurii 125c este de 1.500.000 Euro.

Una dintre conditiile pentru ca proiectul sa fie aprobat este ca proiectul sa se incadreaza in prioritatile propuse prin Planul de Urbanism General (PUG), intocmit in conformitate cu Strategia

Submasura 125 c are obiectivele bine puse la punct , deoarece la noi in tara nu s-a pre tinut cont de aceste probleme, iar daca ar fi sa ne luam de evenimentale din trecut in care inundatiile au distrus tot in calea lor, producand pagube materiale enorme, iar autoritatile nu au fost pregatite pentru prevenirea acestor calamitati naturale.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masura 125.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
7 485 cuvinte
Nr caractere:
39 894 caractere
Marime:
34.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
lege, agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!