Mărfuri alimentare - pâine

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Introducere
2.Caracteristicile painii
3.Piata produsului

Extras din proiect:

Mi-am ales acesta tema datorita placerii de a citi si de a descoperi lucruri noi si interesante despre "painea alba ".

Proiectul contine un numar de pagini in care sunt evidentiate materiile prime si auxiliare , descrierea procesului tehnologic si conditiile de calitate ale produsului finit .

Tratarea continutului stiintific s-a reazlizat pe baza interdisciplinaritatii si a corelarii notiunilor teoretice,deprinderilor de laborator si practice in conformitate cu bibliografia abordata.

Dezvoltand si introducand noi tehnologii , industria prelucrarii produselor de panificatie s-a modernizat usurand munca angajatilor.

Lucrarea constituie un mijloc util pentru personalul tehnic de specialitate mai ales in activitatea practica unde , munca si operatiile respective de tratare a painii albe constituie unul dintre factorii determinanti pentru cresterea cantitatii si calitatii produselor de panificatie.

2.Caracteristicile painii albe

2.1 Prezentarea painii si a grupelor de produse din care aceasta face parte

Industria panificatiei ocupa un loc insemnat in cadrul productiei bunurilor de consum, in primul rand datorita faptului ca painea constituie un aliment de baza, care se consuma zilnic.Produsele de panificatie furnizeaza organismului uman o parte insemnata din substantele care-i sunt necesare pentru activitatea vitala, mentinerea starii de sanatate si conservarea capacitatii de munca. Datorita insusirilor nutritionale pe care le incorporeaza, produsele de panificatie reprezinta forme utile de valorificare in consum a fainii, ca derivat obtinut din prelucrarea industriala a graului. Se realizeaza diferite sorturi de paine alba, semialba (intermediara) si neagra, produse de franzelarie simple si cu adaosuri, produse dietetice.Valoarea nutritiva a produselor de panificatie cu deosebire a painii, reprezinta un element important pentru ratia zilnica si constituie obiectul unor serii de largi cercetari in domeniul nutritiei rationale. Aceasta valoare este conferita nu numai de aportul energetic (caloric), bazat pe continutul sporit la glucide si lipide (grasimi), ci si de aportul tuturor componentilor incorporati in produsele respective, acestia reprezentand forme care se asimileaza usor de catre organismul uman.Este cunoscut faptul ca puterea calorica a painii reprezinta 2200--2400 cal/Kg. Painea alba si produsele de franzelarie reprezinta aproximativ 43%, painea semialba 20%, painea neagra

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marfuri Alimentare - Paine.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 682 cuvinte
Nr caractere:
23 040 caractere
Marime:
77.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
produse, panificatie, paine
Predat:
Facultatea de Comert , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Agronomie
Sus!