Hrănirea Fazanilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Exista mai multe modalitati practice de hranire a fazanilor. Unii crescatori de fazani considera ca aceste pasari trebuie hranite cu cat mai multe produse de origine naturala, cu un continut de peste 30% in proteine. Altii prefera o alimentatie combinata cu diferite amestecuri de furaje, la care se adauga si hrana naturala, de origine animaliera. In unele ferme se folosesc furaje combinate, care contin 18-20% proteina cruda pentru fazanii care sunt scosi sub cerul liber pentru a fi crescuti. Restul de hrana necesara de origine animaliera il gaseste in natura.

Functie de varsta si starea fiziologica, cerintele de apa, proteina, lipide, minerale si vitamina difera.

Proteinele indeplinesc importante functii plastice, energetice si biologice. Sunt formate din aminoacizi, unii neputand fi sintetizati de organism si de aceea trebuie sa fie luati din proteinele din furaje. Un continut mai bogat in proteine si aminoacizi esentiali, cu valori energetice ridicate, poate conduce la un consum mai redus de hrana. Pasarea isi regleaza consumul pana la nivelul necesarului energetic.

Energia metabolizanta rezulta din energia bruta a furajelor din care se scad pierderile de energie prin fecale, urina si gaze de fermentatie

Celuloza este un poliglucid ce alcatuieste tesuturile, cu o structura fibrilara. Ea nu este macerata de fermentii digestivi, ci numai de bacteriile de fermentatie din tubul digestiv. Prezenta celulozei, in limite minimale, realizeaza un tranzit digestiv normal.

Grasimile sunt sintetizate dina alimente cu ajutorul zaharurilor din cereale.

Substantele minerale contribuie la metabolismul glucidelor si lipidelor, mentinerea presiunii osmotice. Carenta furajelor in substante minerale, duce la afectiuni grave in organism: anemii, distrofii osoase, aberatii de gust, carente care pot fi fatale. Prea mult calciu in furaj, determina diminuarea absorbtiei de mangan si zinc. Manganul asigura evitarea deformarii articulatiilor si oaselor. Deficienta de zinc duce la deformari ale membrelor, ingrosarea articulatiilor si pielii de pe picioare si degete.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hranirea Fazanilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 151 cuvinte
Nr caractere:
14 415 caractere
Marime:
20.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
fazan, hranire
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!