Evaluarea potențialului turistic în Norvegia

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Norvegia este localizata in partea de nord a Europei ,situata in vestul Peninsulei Scandinave, intre Oceanul Atlantic (Marea Nordului), Oceanul Arctic (Marea Barents si Marea Norvegiei), Federatia Rusa, Finlanda si Suedia. Este divizat in 19 districte Orase principale ale Norvegiei sunt: Oslo (capitala statului), Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Drammen, Skien si Molde.

Teritoriul tarii este strabatut de Alpii Scandinavici, munti vechi, in mare parte erodati, cu aspect de platouri in zona centrala, puternic accidentate de vai adanci, dominate de culmi muntoase, cu piscuri inalte (alt. max. 2469 m - vf. Galdhopiggen), in sud-vest, scazand in inaltime spre nord-est si coborand brusc spre vest, formand aici tarmurile abrupte si crestate de fiorduri. Pe litoral campiile ocupa suprafete foarte restranse.

Curentul Golfului contribuie la clima temperata oceanica, relativ blanda, considerand situarea geografica. Majoritatea porturilor nu ingheata iarna, dar multe regiuni au cel putin 3 luni cu zapada pe an. In nordul tarii, de exemplu la Troms?, soarele nu este vizibil intre noiembrie si ianuarie.

Norvegia este o monarhie constitutionala cu un sistem de guvernare parlamentar.Casa regala provine din familia princiara Glucksburg, din regiunea Schleswig-Holstein din Germania. Atributiile regelui Harald V sunt in mare ceremoniale, dar el este important ca simbol al unitatii nationale. Desi constitutia din 1814 acorda puteri executive importante regelui, acestea sunt aproape intotdeauna exercitate prin intermediul Consiliului de Stat in numele regelui. Puterea extraordinara investita in monarhie de constitutie este totusi importanta, monarhia avand un rol important in domeniul securitatii statului, ultima oara in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Consiliul de stat este format din primul ministru si ministrii sai, numiti formal de catre rege. Guvernul trebuie sa fie confirmat de Parlament iar numirea de catre rege este o formalitate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evaluarea Potentialului Turistic in Norvegia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
7 345 cuvinte
Nr caractere:
38 501 caractere
Marime:
860.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
norvegia, produs
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Romeo Cretu
Sus!