Dotarea cu sisteme tehnice a unității de prelucrare produse agricole

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Painea

Painea este un aliment popular in aproape toate societatile lumii cu exceptia Asiei care prefera orezul.

Generalitati

Painea este un aliment popular in aproape toate societatile lumii cu exceptia Asiei care prefera orezul.

Painea este un aliment de baza preparat prin coacerea, gatirea cu abur sau prajirea aluatului. Se prepara din aluat de faina de grau, dospita cu drojdie, lasata sa creasca si in final coapta in cuptor. Datorita nivelelor inalte de gluten care dau aluatului un aspect buretos si elastic, graul este cea mai frecvent folosita cereala pentru prepararea painii, dar aceasta poate fi facuta si din secara, orz, porumb sau ovaz de obicei, dar nu intotdeauna, in combinatie cu faina de grau. Ingredientele minime sunt faina si apa, sarea fiind deseori prezenta, plus un agent de dospire cum ar fi drojdia. Painea mai poate contine condimente cum ar fi chimenul si seminte (susan, mac), folosite pentru decorare.

Painea poate fi mancata fie simpla, fie unsa cu unt, gem, dulceata, jeleu, marmelada, miere sau unt de arahide. Se serveste la orice temperatura, intre temperatura camerei si fierbinte.

Painea neimpachetata se pastreaza in recipiente speciale pentru a-si mentine prospetimea cat mai mult. Se invecheste mai repede in frigider, dar astfel se fereste o vreme mai indelungata de mucegai.

Painea alba este facuta din faina care contine numai miezul unei graunte (endosperma). Painea neagra se face cu endosperma si 10% tarate. Painea integrala contine toate componentele bobului de grau.

Biscuiti

Aveti chef de ceva dulce? Sau parca ati rontai ceva? Oricum ar fi, exista momente din zi cand spuneti: as manca ceva bun! Pentru unii dintre noi ceva bun inseamna de cele mai multe ori niste biscuiti. Dulci sau sarati, crocanti sau sfaramiciosi, simpli sau cu crema, ambalati sau varsati, biscuitii se gasesc la orice magazin, de la chioscul din coltul strazii pana la marile supermarket-uri. Cat de sanatosi sunt biscuitii si la ce trebuie sa fiti atenti atunci cand ii cumparati va sfatuieste Eugen Irimia, expert in alimentatie publica la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Biscuitii sunt produse fainoase obtinute prin coacerea unui aluat afanat preparat din: faina, zahar, grasimi, oua, miere, glucoza, lapte, arome, afanatori chimici si biochimici si altele.

Clasificarea sortimentelor de biscuiti dupa criterii economice se face astfel:

- biscuiti crackers realizati prin afanare biochimica si avand un continut de zahar de 5 - 6% si de grasimi de 20 - 28%;

- biscuiti glutenosi la care continutul de zahar reprezinta maximum 20%, iar cel de grasimi maximum 12%;

- biscuiti zaharosi la care continutul de zahar reprezinta minimum 20%, iar cel de grasimi minimum 12%;

- biscuiti umpluti la care doi sau mai multi biscuiti sunt uniti printr-un strat de crema;

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dotarea cu Sisteme Tehnice a Unitatii de Prelucrare Produse Agricole.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
7 003 cuvinte
Nr caractere:
40 907 caractere
Marime:
204.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
agricole, societate
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!