Dendrometrie

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Interpretari si concluzii

Aceasta lucrare are ca scop determinarea sectiunii transversale prin mai multe metode, folosindu-se o rondela de lemn extrasa din arborele luat in studiu.

Prin cunoasterea formei sectiunii transversale se are in vedere atat observarea si compararea erorilor ce apar la masurarea diametrului si de asemenea a ariei sectiunii transversale, in scopul alegerii celor mai precise metode de determinare a acestor caracteristici.

Deoarece productia de lemn se realizeaza in cea mai mare parte in arboret, cresterea si forma arborilor poarta puternic amprenta relatiilor biocenotice existente intre elementele componente ale arboretului, cat si a ansamblului de raporturi dintre arboret si conditiile stationale, asa incat forma sectiunii transversale a trunchiului arborilor se apropie mai mult sau mai putin de forma unui cerc, elipsa sau intre cerc si parabola.

Dupa cum rezulta din tabelul centralizator toate celelalte metode de calcul prezinta abateri mai mult sau mai putin importante fata de valoarea obtinuta prin descompunerea in figuri geometrice elementare.

Folosind formula cercului prin masurarea unui singur diametru pe mai multe directii (N-S, E-V, NE-SV, NV-SE) s-au obtinut valori cu abateri relativ mari/mici fata de procedeul de referinta, valorile extreme ale acestora fiind %, respectiv %, datorita formei rondelei ce se abate de la forma unui cerc.

Cea mai apropiata valoare de cea reala este cea obtinuta prin procedeul care prezinta o abatere foarte mica de %.

Metoda utilizata in practica prin masurarea a doua diametre perpendiculare (nu) ofera rezultate (ne)satisfacatoare in cazul de fata ( %) si este dificil/usor de aplicat.

Aceste rezultate demonstreaza ca suprafata transversala a unui arbore desi se apropie de figuri geometrice cunoscute prezinta anumite deviatii datorate conditiilor de crestere, calculul acesteia necesitand formule mai complexe decat cele utilizate in prezenta lucrare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dendrometrie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
6 303 cuvinte
Nr caractere:
37 545 caractere
Marime:
1.67MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
agronomie, dendrometrie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!