Agricultură ecologică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Fructe mari si foarte aspectuoase, toate de aceeasi marime, legume extrem de colorate si apetisante, cu acelasi aspect de poza decupata dintr-o revista. Ati recunoscut in cuvintele anterioare o imagine comuna in super-market-uri.

Majoritatea consumatorilor din Romania au ajuns sa observe ca, de cele mai multe ori, aceste legume si fructe sunt cam fade, de cele mai multe ori nu au aproape nici un gust si cu atat mai putin parfumul natural cu care eram obisnuiti. Foarte multe firme din ziua de azi incearca sa isi atraga clientii prin reclame inselatoare, trambitate pe toate drumurile, la produsele alimentare pline de aditivi chimici pe care le comercializeaza si despre care afirma in mod mincinos ca sunt "ca la mama acasa".

Acest fapt este, in realitate, reflexul mimetic, comercial al tot mai insistentei cereri din partea consumatorilor din toate tarile pentru o hrana sanatoasa. Devine insa tot mai evident ca revenirea la o agricultura naturala, ecologica, organica, in care nu se utilizeaza acele chimicale extrem de daunatoare pentru sanatate reprezinta o disperata nevoie. Treptat, si consumatorii din Romania au ajuns sa inteleaga ca ambalajul stralucitor si pretentiile de curatenie nu tin loc de calitate.

Uniunea Europeana a inceput sa includa in vederile sale si obtinerea produselor vegetale sau animale prin procedee ecologice si ii incurajeaza, mai mult sau mai putin, pe cei care doresc sa practice o astfel de agricultura. Revenirea la aceste procedee nu este, insa, tocmai simpla, intrucat regulile sint foarte stricte, astfel incat produsul final sa fie intr-adevar complet natural, ecologic.

Vom prezenta pe scurt ce inseamna, de fapt, agricultura ecologica, regulile care trebuie respectate pentru ca un produs sa obtina calificativul de produs ecologic si pasii pe care un fermier, care doreste sa practice agricultura ecologica, trebuie sa ii faca.

Ce inseamna, deci, agricultura ecologica?

Agricultura ecologica (termen similar cu agricultura organica sau biologica) este un procedeu modern (in realitate, vechi de cand lumea) de a cultiva plante, de a ingrasa animale si de a produce alimente prin utilizarea acelor tehnologii care se apropie cel mai mult de legile naturii - si care nu utilizeaza fertilizanti si pesticide de sinteza, stimulatori si regulatori de crestere, hormoni, antibiotice si sisteme intensive de crestere a animalelor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agricultura Ecologica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
52 pagini
Imagini extrase:
52 imagini
Nr cuvinte:
17 264 cuvinte
Nr caractere:
96 066 caractere
Marime:
866.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
agonomoe, agricultura, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!