Managementul resurselor umane în întreprinderile românești - studiu diagnostic

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE: CADRUL CONCEPTUAL, ELEMENTE DE BAZA
2 PRINCIPALELE CARACTERISTICI ORGANIZATIONALE SI EVALUAREA EFICIENTEI MRU
3 DEPARTAMENTUL DE RESURSE UMANE: FACTORII CARE INFLUENTEAZA PROCESUL DE EVALUARE A EFICIENTEI MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE
4 IMPORTANTA MRU
5 PRINCIPALEL TENDINTE IN MRU SI IMPLICATIILE ACESTORA IN PROCESUL DE EVALUARE A EFICIENTEI MRU
6 STUDIU DIAGNOSTIC PRIVIND MRU IN INTREPRINDERILE ROMINESTI
6.1 FACTORII EXTERNI
6.1.1 SITUATIA ECONOMIEI ROMINESTI IN PERIOADA
6.1.2 EVOLUTIA PRINCIPALILOR INDICATORI MACROECONOMICI IN PERIOADA
6.1.3 SITUATIA INTREPRINDERILOR ROMANESTI IN PERIOADA
7 CONCLUZII
8 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

operational (planificarea, recrutarea, mentinerea personalului) si de ordin energetic (crearea unui climat organizational corespunzator), care permit asigurarea organizatiei cu resursele umane necesare si utilizarea eficienta a acestora.

Managementul resurselor umane este un termen relativ nou. Alte denumiri utilizate sunt: administrarea personalului, relatii industriale, conducerea activitatilor de personal, dezvoltarea angajatilor, managementul personalului.

Managementul resurselor umane se refera la o abordare globala, interdisciplinara si profesionala a problemelor legate de personalul unei organizatii. Intre strategia firmei si strategiile din domeniul resurselor umane trebuie sa existe o concordanta cat mai buna.

La aceasta concordanta se refera conceptele de MRU strategic, concordanta strategica, integrare strategica. Strategia de personal este altfel spus o strategie partiala, cu un caracter derivat, si se refera numai la anumite activitati din cadrul organizatiei, si anume, la acelea care apartin functiunii de resurse umane.

strategia de personal orientata spre investitii: resursa umana este privita ca un element de investitii pentru dezvoltarea firmei.

strategia de personal orientata valoric: acorda o importanta deosebita valorilor relevante intr-o organizatie.

strategia de personal orientata spre resurse: posibilitatile de asigurare cu personal influenteaza strategia firmei.

1. 2 Obiectivele managementului resurselor umane Organizatiile asteapta in general doua lucruri de la personalul lor: participare si eficacitate. Obiectivul participare se refera la asigurarea necesarului de personal prin angajarea si pastrarea oamenilor in cadrul firmei.

Al doilea obiectiv major, eficacitatea fortei de munca, se refera la capacitatea acesteia de a realiza munca ceruta de organizatie.

Intre cele doua obiective exista o legatura stransa de interdependenta. Cu cat angajatii raman mai mult intr-un post experienta lor creste si devin mai capabili sa efectueze sarcinile postului.

Cu cat devin mai capabili la locul de munca cu atat satisfactia lor si sansele de a ramane pe posturile respective creste.

1. 3 Principalele activitati de MRU Managementul resurselor umane se realizeaza prin intermediul urmatoarele cinci activitati: activitati de asigurarea personalului necesar: recrutare, selectie, promovare, demitere, concediere, planificarea personalului) instruire: instruire, evaluarea performantelor, planificarea resurselor umane recompensare: salarizare, beneficii, program de munca, conditii de munca sanatate si siguranta angajatilor: conditii de munca, program de munca relatii industriale: consiliere, informare, comunicare cu managementul firmei si sindicatele. MRU isi lasa amprenta asupra domeniului managementului performantei (managementul carierei, programe de dezvoltarea carierei, evaluarea performantelor) si joaca un rol esential in schimbarea organizationala.

Prioritatile pe tari ale celor mai frecvente activitati ale MRU sunt enumerate in ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul resurselor umane in intreprinderile romanesti - studiu diagnostic
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2000
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
59 pagini
Imagini extrase:
48 imagini
Nr cuvinte:
14 367 cuvinte
Nr caractere:
84 216 caractere
Marime:
106.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Științe Politice
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Științe Politice
Sus!